Du er her: Klubben / Historie Print
        HALL OF FAME
        ÆRESMEDLEMMER

KLUBBENS HISTORIE

Odder Cykel Klub er en af Danmarks ældste og mest traditionsrige klubber.
Idéen til en cykelklub blev skabt den aften Niels Fredborg vandt Olympisk guld i 1972 i München. Tre cykelsportsinterreede, Jack Jensen, Elvin Jeppesen og Carsten Hassager Pedersen, begynde efter den oplevelse at skabe ramerne, og den 25. september samme år, var Odder Cykel Klub en realitet.

Vinduesfabrikken VIP-LET blev klubbens første sponsor, og var med til at skabe det rette økonomiske grundlag. Senere kom Kvickly til som hovedsponsor, som den er den dag idag, lige som der er kommet flere andre sponsorer er kommet til blant årene.
Kun to måneder efter klubbens etapleringsdato, blev det første cykelløb afholdt. Den 25. november blev der afviklet "Kvickly - Cross" omkring Resturent Skovbakken i Odder, med deltagelse af over 100 ryttere! EN stor oplevelse for byens beboere, som fik kendskab til en ny sportsgren i byen.
Gadeløb og landevejsløb var fast indslag hert år, i klubbens første leveår. Løbene havde en gennemgående rytter i disse år, Mogens Frey. Mogens ikke blot deltog, han vandt stortset også hver gang. Publikum kom i stor tal for ar se på disse løb, og det var ikke ualmindeligt af der var 4-5000 tilskuere hver gang.
Festlige firmaløb var ligeledes faste inventar hver år, til stor glæde for alle.

Der blev i klubbens første leveår, etapleret et træningssamarbejde, med Horsens Amatør Cykelklub. Klubbens første klublokale var i en boligblok i Skovparken, senere blev det lokalerne bag svømmehallen, på Nølevvej der dannede rammen om cykelklubben, inden de nuværende lokaler, ligelede på Nølevvej blev indviget i år 2001.
I klubbens unge år bestod rytterstaben mest af unde talentfulde renge som udviklede sig gennem årene, og i 1976 kom det første mesterskab hjem til klubben da Palle Reder Madsen, Preben Jessen, Stig Ø. Jensen, og Henrik Kristensen vandt de Jydske Mesterskaber i 50 km holdløb.
Samme år deltog Torben Kristensen i VM i Holland for drengeryttere.

Klubbens 10 års jubilæum blev fejret med et 2-dages etapeløb med tre etaper. Løbet blev afviklig som et åbent løb, hvilket ville sige at de professionnelle også måtte deltage. Som speaker til løbet havde man fået vel nok Danmarks største speaker legente Gunnar "Nu" Hansen til at speake løbet gennem højtalerne.
Løbet blev vundet af tidens store danske proffessionelle stjerne Kim Andersen.

I 1989 kom klubbens første store opgave, da den skulle være vært for de danske mesterskaber i landevejscykling. Et dansk mesterskab som blev afviklet med stor succes, og mellem 15-20.000 tilskuere der så Michael Guldhammer vinde det danske mesterskab for herre elite.

I 1997, i forbindelse med klubbens 25 års jubilæum, blev der afviklet NM (nordiske mesterskaber). Linieløbet blev afviklet på samme rute som ved DM 1989, og fik Frank Høj som vinder.

I 1999 havde Odder Cykel Klub igen fornøjelsen af at være vært for et DM, denne gang for børne og unge. Et arrangement, som lige ledes blev afholdt med stor succes, og på det tidspunkt satte nye standater for afholdelsen af mesterskaber for børn og unge mesterskaber.
Samme år fik klubben også deres eget UCI hold, "Team Kvickly Odder - Tuborg Sport" der høte til i cykelsportens 3. divition. Der blev også afholdt et UCI løb, som fik norske Björnar Vestöl fra Team Chicky World som vinder.

DM og NM ruten blev i 2001 igen taget i brug da der skulle afholdes u23DM. Her blev Thue Houlberg Hansen, den første til at vinde både enkeltstart, og linieløbet samme år.

I 2007 blev der igen afholdt u23DM og her vandt Thomas Kristiansen linieløbet, mens André Steensen vandt enkeltstarten.
Samme dag, som der blev kørt enkeltstart, blev damernes DM i holdløb afviklet. Og her var det CK Aarhus der vandt.

Siden 2002 har Odder Cykel Klub været arrangør af Tour de Himmelfart. Et etapeløb som i dag har udviklet sig til at være norderopas største etapeløb af sin slags. Med over 750 startende ryttere, fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Holland, Belgien, Italien, er der altid tryk på, i Kristi Himmelfartsdagende.