Hjemmesiden har 10 års fødselsdag!

26-04-2009 af Martin Kajberg Jensen
I dag (søndag den 26. april) er det præcis 10 år siden at Odder Cykel Klub for første gang gik i luften med en hjemmeside! Domænet oddercykelklub.dk blev godt nok købt den 16. marts 1999, men først den 26. april blev den første side lagt ud.
Siden da er der sket meget, designet er skiftet mange et par gange, og tusindvis af mennesker har været forbi hjemmesiden.

Første hjemmeside blev skabt af Martin Kajberg Jensen og John Stærmose. Siden var fuldstændig statisk, dvs. al tekst blev skrevet direkte ind på siden og blev redigeret helt manuelt - præcist som når man skriver i word. I efteråret 1999 afholdt Odder Cykel Klub Landsmesterskab for børne- ungdomsryttere, og det var første gang nogensinde i Danmark at al information omkring sådan et cykelarrangementet blev lagt ud på en hjemmeside!

I 2002 skulle der så ske noget nyt. I en kort årgang blev der eksperimenteret med en ny side - i sort!
Heldigvis kom Martin snart til fornuft, og med hjælp fra bror Flemming blev det nuværende design "født".
Samtidig kom Martins studiekammerat, Thomas Krog Andersen, ind som webmaster. Thomas var bannerfører for at få siden løftet over på php kode og bagved liggende database! Nu kunne forside automatisk skifte når der blev indtastet en nyhed, pointstatistikken blev automatisk opdateret når man indtastede resultater - ja styringen blev i det hele taget meget nemmere.

Alle ryttere fik nu også deres egen side, hvor de kunne skrive lidt om dem selv.
Billedeserier fra ugens cykelløb blev lagt ud, der kom en køb og salg side og gæstebogen blev startet + mange andre funktioner.

Nogle år senere kom "MyOCK" til, hvor alle medlemmer i Odder Cykel Klub har deres eget login. Alle ryttere kan tilmelde sig til løb. Alle transaktioner (løbstilmelding, tøjkøb, kontingent, licens + mere) køres via medlemmets konto, hvor man hele tiden kan se alle tranaktioner der har været alle år tilbage. I 2006 blev det muligt for rytterne at overføre penge til deres MyOCK konto med betalingskort. Og det bliver brugt flittigt. Siden 2006 er der blevet indbetalt ca. 350.000 kr via betalingskort.

Siden er der kommet et hav af forskellige funktioner til MyOCK, bl.a. et komplet styringsmodul til Tour de Himmelfart, hvor man se statistikker over tilmeldingerne, styre betalingerne, styre ryttere på venteliste, lave startlister, lave lister til værelser på skolen, lave lister til spisning, lave lister til campingpladsen mv.

Nu er de første 10 år gået, og hjemmesiden er nu et "stort barn". Det bliver spændende at se hvad fremtiden kommer til at bringe for Odder Cykel Klubs hjemmeside. nu hvor den nærmer sig teenagealderen! :-)

24-04-2017 Sommergrill i Klubben
24-04-2017 Fællesspisning 2. maj.
22-04-2017 Team Vifra Kvickly Odder News
15-04-2017 FØRSTE A SEJR I 2017 TIL Team Ok Kvickly Odder