Tour de Himmelfart afsluttet med succes

05-06-2011 af Mr. Update/AP
Tour de Himmelfart 2011 blev lørdag afgjort med kongeetapen. Endnu en varm dag og en hård rute ventede rytterne.

Lørdag blev årets kongeetape kørt i Tour de Himmelfart, hvor der skulle køres på en 13,4 km lang rundstrækning med Pederstrup-bakken for de store klassers vedkommende. U17 skulle køre 7, Dame Junior 6 og Herre Junior 9 omgange.

I U17 var Emil Ravnsholt (Køge CR) hurtigst, da 5. etape blev afgjort efter 102,2 km. I en spurt mellem 3 ryttere viste Køge CR-rytteren sig som den hurtigste foran Jonas Poulsen (DCR Ballerup) og Niklas Eg (Herning CK). Det betød, at Michael Carbel Svendgaard (Horsens AC) måtte aflevere sin gule førertrøje til Eg, der blev hyldet som samlet vinder af løbet foran Ravnsholt og Svendgaard.

Det blev til en suveræn etapesejr for Herning CKs Fie Degn Larsen, da hun med 35 sekunders forspring kørte først over målstregen i Dame Junior. Holdkammeraten Nina S. Nielsen var klart hurtigst i feltets spurt, hvor Heidi Knudsen (Odder CK) endte som nummer 3. Samlet ændrede det ikke ved, at Christina Siggaard (Silkeborg IF Cykling) tog den samlede sejr efter at have haft førertrøjen gennem hele løbet. Nina S. Nielsen var 10 sekunder efter på 2. pladsen, mens Kamilla Vallin (Herning CK) var yderligere 11 sekunder efter på 3. pladsen.

17 ryttere kom væk fra feltet i Herre Junior og slog det afgørende hul. Det stod senere klart, at det var i denne gruppe, at vinderen skulle findes. Efter 131,4 km og 9 gange passage af Pederstrup kørte Sondre Holst Enger (Glåmdal Sykleklubb, Norge) først over målstregen foran Giacomo Forconi (G.S.Campi Bisenzio Dieffe Confini Gest, Italien) og Nicolai Brøcher (Team Designa Køkken-Knudsgaard). Heller ikke i Herre Junior skiftede førertrøjen ejermand efter kongeetapen. Team RCR Odense-rytteren Rasmus Hestbek Lund sad med i gruppen og kunne tage den samlede sejr af 2011-udgaven foran Mads Schmidt (Herning CK) og Martin Grøn (Concordia Forsikring Himmerland - Hobro).

Odder Cykel Klub takker dermed af for i år. Tour de Himmelfart vender tilbage i 2012, hvor løbet køres 17., 18. og 19. maj for 10. gang.

Se fulde resultater på løbets hjemmeside - oddercykelklub.dk/tdh.

13-08-2017 FÆLLESSPISNING TIRSDAG DEN 15 AUGUST
03-08-2017 Team Vifra Kvickly Odder junior rejser til Belgien!
01-08-2017 Løbsreferat - Kreiz Breiz Elites (2.2)
28-07-2017 Optakt: Team Ok Kvickly Odder -Kreiz Breizh Elites
26-07-2017 HJÆLP TIL GRILL TORSDAG DEN 3. AUGUST