Tour de Himmelfart godt i gang

17-05-2012 af Mr. Update/AP
Torsdag blev årets Tour de Himmelfart indledt i Odder, hvor der blev kørt et hårdt linjeløb i alle 11 klasser.

Det blev en ekstra hård etape for rytterne på 1. etape af Tour de Himmelfart, der i år fejrer jubilæum. Der var en hård vind på hele ruten, og der blev fightet ekstra hårdt for at sidde med ude på landevejene omkring Odder.

I U17 blev det til belgisk sejr, da Pascal Eenkhoorn (Balen BC) kørte alene over målstregen efter 48,9 km med et forspring på 23 sekunder til nærmeste forfølger, som var duoen Erlend Blikra (Stavanger Sykleklubb) og Mathias Norsgaard Jørgensen (Herning CK). Med sejren er Eenkhoorn også i løbets førertrøje.

Svenske Alexsandra Nessmar (Junior Women National Team) var suverænt den hurtigste, da Dame Junior afgjorde 1. etape i en massespurt. Efter hende kom Cecilie Uttrup Ludwig (KCK Herlev) og hollandske Daniella Verstraten (RSC De Zuidwesthoeck) ind over målstregen som nummer to og tre. Nessmar fører nu også løbet samlet.

Vinden fik en afgørende rolle i Junior, hvor 10 ryttere otte ryttere afgjorde etapen mellem sig med et forspring på knap halvandet minut til feltet. Hurtigst var Nicklas Bøje (Team Roskilde Junior) foran norske Odd Christian Eiking (Bergen CK) og Mathis Johansson (ABC). Udover sejren på etapen sikrede Bøje sig også løbets gule førertrøje.

Se resultaterne ved at klikke her.

27-03-2017 Aalborg Lufthavn ny sponsor i Odder
26-03-2017 Invitation til præsentation
26-03-2017 Rytger støtter U19- og elitesatsningen
25-03-2017 AURA sender god energi til Odder