Mandefald på kongeetapen

19-05-2012 af Mr. Update/AP
Årets Tour de Himmelfart blev lørdag afsluttet med den hårde kongeetape, hvor flere ryttere fik sin sag for, da Pederstrup-bakken blev passeret flere gange. I Junior-klassen udgik hele 79 ryttere.

De 11 klasser i Tour de Himmelfart afgjorde lørdag løbet, da kongeetapen blev kørt på en hård rute omkring Odder. Og det kostede flere rytters deltagelse efter mødet med Pederstrup-bakken.

I U17 blev den hårde etape afgjort af en lille gruppe, som kom væk fra feltet. Etapen blev kørt over 7 omgange (102,2 km). I spurten var Jesper Bundgaard Vinkel (Holstebro CC) hurtigst foran Daniel Henning Hartvig (Greve CC) og Anders Hardahl (Aalborg CR). Feltets spurt blev vundet af den lokale rytter, Patrick Leth (Odder CK), der også vandt pointtrøjen.

Efter dagens etape skiftede førertrøjen ejermand. Idet udbryderne havde et stort nok forspring ned til feltet, blev Hartvig hyldet som samlet vinder foran Vinkel og Hardahl.

Det blev en enlig rytter, der forsøgte sig i Dame Junior, som skulle køre 5 omgange (73 km) på den hårde rute. KCK Herlev-rytteren Cecilie Uttrup Ludwig angreb midt i løbet og oparbejdede sig et forspring på godt 3 minutter, men til sidst fik feltet fart i hjulene. På målstregen vandt Ludwig med 8 sekunder ned til den hollandske duo, Corine Van Der Zijden (Distrikt Zuid Holland) og Daniella Verstraten (RSC De Zuidwesthoeck).

Feltet var 37 sekunder efter, og derfor skulle der også her en ny rytter i førertrøjen. Van Der Zijden vandt med 32 sekunder foran svenske Alexsandra Nessmar (Junior Women National Team), mens Christina Siggaard (Herning CK) endte som nummer 3.

Kongeetapen endte i en massespurt i Junior-klassen, hvor det igen blev Mathias Rask Jeppesen (CHJ Group - Comentor), der var hurtigst på målstregen foran hollandske Pepijn Ter Bekke (RTV Oldenzaalse WCL) og norske Trond Håkon Trondsen (Asker CK). Da feltet kørte samlet over målstregen, forsvarede Nicklas Bøje (Team Roskilde Junior) sin føring. Han kunne lade sig hylde kort efter, da præmierne blev overrakt på podiet.

Etapen blev kørt over 9 omgange (131,4 km) på den hårde rute, hvor 79 ryttere måtte opgive at fuldføre det store etapeløb.

Se alle resultater her.

17-09-2017 Skjellerup hyldet på podiet i Odder