Foto: Martin Kajberg Jensen

Flot cykelløb og dejligt vejr

01-06-2014 af Flemming Kajberg Jensen
Odder Cykel Klub afviklede igen i år det traditionsrige etapeløb ”Tour de Himmelfart”, i Kristi Himmelfarts dagene. 5 etaper blev der kørt på over 3 dage, fra torsdag til lørdag.
Torsdag blev der kørt linieløb og gadeløb. Om fredag skulle der lige som i Købehavn køres enkeltstart. Og mens verdens største enkeltstart ”Copenhagen Gran Fondo”, med 592 startende ryttere, blev sendt afsted i Helsingør, kunne man sende 744 ryttere afsted, i Jyllands største enkelstart i Odder, fredag formiddagen. Om eftermiddagen blev der afviklet kriteriums etape. Mens der lørdag, blev kørt løbets kongeetape, hvor rytterne blev sendt over den berygtede Pederstrup bakke.

I U11 havde Keven Bihl fra Esbjerg CR styr på tingene. Han satte sig på løbet gule trøje, allerede på første etape, og havde den hele løbet igennem. Dette samme gjorde sig gældende for U11P rytteren Gullborg Guttesen fra Give Cykelklub. I U13 gjorde Sebastian Andreasson fra DCR Ballerup rent bord, ved at vinde alle 5 etaper, og selvfølgelig løbet samlet. Det samme gjorde sig gældende for U14 rytteren Peter Busk fra Køge CR.
I U13 pige var der mere kamp om den samlede sejr. Det ende til sidst med, at Maria Bertelsen fra Herning CK vandt løbet, foran svenske Ida Johansson fra Mölndans CK efter flere flotte dyster.
Oliver Wulff Frederiksen fra Greve CC, tog sig af sejren i U15 klassen. Med en anden plads på sidste etape, og dermed 6 bonus sekunder, lykkedes det lige Oliver at fravriste CK Fix rytteren Malthe Munch sejren med 1 sek.
Den tætteste sejr skulle dog finde i U16P klassen. Efter 5 kørte etaper, og 3 timer 39 minutter og 12 sekunder i sadlen, havde Emma Nordsgaard Jørgensen og Meike Winkel fra Holland samme tid.
Så skulle tiderne fra enkelstarten kigges efter, og her viste det sig, at Emma havde de bedste hundrede dele af et sekunder på sin side. Så fik Emma tildelt sejren med 0,06 sekund!!!
Den smalleste sejr nogen siden i et Tour de Himmelfart.
Julius Johansen fra CC Hillerød tog sig af sejren i U16, mens lokale Anthon Charmig fra Odder CK tog sejren i U17.
I Dame Junior lagde verdensmesteren Amalie Dideriksen (Amager CR) godt fra start, ved at vinde de to første etaper. 3. etape som var enkeltstarten, blev vundet af Danmarks mesteren Pernille Mathiesen (Team Rytger), der samtidig tog den gule trøje. En trøje som hun forsvarede på 4. etape, der blev vundet af hollandske Paulien Koster. På løbet 5. etape kørte Frida Knutsson fra Team Rytger solo i næsten 70 km. af etapen, og kom til mål over 5 foran feltet. De betød samtidig at Knutsson også tog den samlede sejr foran klubkammeraten Pernille Mathiesen og med Amalie Dideriksen på 3. pladsen.
I Juniorklassen var der lagt op til kamp mellem junior holdende, der fordelte etaperne i mellem sig. Casper Pedersen (Team Kel-berg Roskilde Junior) vandt 1. etape. Rasmus Bøgh Wallin (Cycling Elite Copenhagen – Amager) tog 2. etape. Niklas Larsen (Team Pyhtonpro.com) vandt 3. etape. Hampus Anderberg fra Sverige vandt 4. etape. Mens Anders Hardahl (Giordana – ISAAC Cycling Herning) vandt 5. etape.
Samlet kunne Giordana – ISAAC Cycling Herning løbe med alle tre pladser på podiet, da Anders Hardahl løb med den samlede sejr, foran Andreas Hyldgaard Jeppesen og Kasper Andersen.

Flot solskins vejr, var med til at sikre et fantastisk cykelløb på vejene omkring Odder.

Øvrige resultater kan ses på http://oddercykelklub.dk/tdh/tdh_results.php?menu=da.

25-03-2017 AURA sender god energi til Odder
24-03-2017 Pedaler fra Connecting Biz & Bike
23-03-2017 Den bedste hjelm over hovedet
22-03-2017 Ren Kost forsætter som energipartner