Foto: Odder Cykel Klub

Viva De Cyclocross

07-12-2014 af Flemming Kajberg Jensen
Der var Kenneth Hansen, og så var der alle de andre. Sådan så det i hvert fald ud, da der i dag blev kørt Jysk/Fynsk mesterskab på den kuperede rute omkring Restaurant Skovbakken - helt tæt på Odder bymidte. Ikke nok med at ruten måske er den hårdeste på årets danske cross kalender. Så var vejr guderne, også med til at gøre ruten ekstra hård, da der næsten hele dagen, faldt en stille regn fra himlen.

Allerede på første af A-klassens, i alt elleve omgange, havde Kenneth Hansen sikret sig et så markant et forspring, til de restende ryttere i feltet, at der reelt ikke var mere spænding i løbet.
Og på de restende 10 omgange, gik spændingen mere på, om de andre kunne holde Kenneth Hansen bag sig, eller om han ville hente dem med en omgang!
Simon Berg fra Varde, og MTB rytteren Søren Nissen, lå længe og kæmpede om løbets anden plads.
Men ca. halvvejs inde i løbet, kom Simon Berg udfor en defekt, og måtte skifte cykel, og tabte dermed så meget terræn til Søren Nissen, at det ikke længere var muligt at nå andenpladsen.
Som løbet skred fremad, kom Kenneth Hansen buldrende, som en lavine ned af et bjerg. En efter en indhentede han sine konkurrenter med en omgang.
På løbets andenplads kæmpede Søren Nissen, ikke for at nå op til Kenneth Hansen i front, men mere for at blive den eneste, som ikke skulle hentes af Haderslev rytteren, med en omgang. Det lykkedes lige akkurat ikke Kenneth Hansen at hente Søren Nissen. Men efter et imponerende løb, og godt 65 min i sadlen, kunne Hansen køre over strengen som ny, og ikke mindst velfortjent Jysk/Fynsk mester.

Efter løbet, var der roser fra dagens vinder, til løbets arrangører. ”Det er ikke mange løb jeg køre i Danmark, og der er ikke mange, der kan lave ruter som man gør i udlandet. Men med den her rute, samt fed musik, og fantastisk stemning i højtaleren, var det en fornøjelse at cykle løbet”, sagde Kenneth Hansen. Og lovede samtidig, at stille til start igen næste år.

Samme positive ord havde landstræner Kim Pedersen også til løbet. ”I udlandet kan man ligge en rute, hvor som helst, og tilskuerne kommer af sig selv. Sådan er det ikke i Danmark. Her bliver man nød til at tænke lidt anderledes, og få ruten så langt ind mod byen som muligt. Det er lykkes rigtigt godt her i dag. Og med få ændringer, ville man sagtens kunne bruge ruten til et internationalt cykelløb.” sagde Kim Pedersen som også var begejstret for musik og stemningen i målområdet.

Og hvis man er lidt nysgerrig på, hvad der skabte stemning til dagens løb, kan man se denne video med belgiske gruppe De Romeo’s – Viva de Cyclocross her: https://www.youtube.com/watch?v=X7iThE7W3r8.

Se øvrige resultater fra dagens løb, TREK Cross 2014 her: http://tilmeld.dcu-sj.dk/resultatoversigt.php.

24-04-2017 Sommergrill i Klubben
24-04-2017 Fællesspisning 2. maj.
22-04-2017 Team Vifra Kvickly Odder News
15-04-2017 FØRSTE A SEJR I 2017 TIL Team Ok Kvickly Odder