Foto: www.jn.fo

Veyhe vandt guld ved Island Games

05-07-2015 af Flemming Kajberg Jensen
Der er sikkert ikke mange der har hørt om det, men fornylig blev den 16. udgave af den Island Games afholdt. Island Games er et lege, der afvikles hvert andet år, for mindre øgrupper. Det er i de seneste år vokset, og således er der nu 25 mere eller mindre kendte øer der er medlem af Den Internationale Island Games Association. Det er øer som Færøerne, Åland, Isle of Wight, Gibraltar, Jersey, Gotland, Isle of Man, Guernsey, Shetlandsøerne, Rhodes, Åland, Isle of Wight og Bermuda.
Der dystes i 18 sportsgrene, hvor af cykling er den ene. Her kæmper der om medaljer i 6 forskellige discipliner.
Som ved alle mesterskaber skal der en udtagelse til for at må deltage, og Odder Cykel Klubs stærke færing Torkil Veyhe var altså udtaget til at skulle repræsenterer Færøerne ved dette års Island Games, som blev afviklet på øen Jersey fra den 27. juni – 3. juli.

Guld i enkeltstart
På åbningsdagen viste Veyhe vejen for de andre færøske deltagere, da han startede med at vinde den 35,4 km lange enkeltart, foran de to Isle of Man ryttere, Edward Perry og Nathan Draper. Veyhe kørte de 35,4 km i 47 min. 56 sek., hvilket var 29 sek. hurtige end nummer 2, og 46 sekunder hurtige end bronzetiden.
Og der var mere metal til Veyhe. I holdløbet blev det til en 3. plads til Veyhe og det færøske hold, og det blev til endnu en bronzemedalje i det individuelle linjeløb. Her kom Veyhe til mål sammen med 3 andre ryttere, og i spurten blev det altså til en fornem 3. plads til Veyhe.

02-07-2017 Weekendens løbsreferat - Middelfart og Fredericia
23-06-2017 Grill-aften fredag den 30/6 er AFLYST