Foto: Carsten Jensen

Eliteholdet præsenteret i Kvickly

11-04-2016 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Lørdag blev Odder Cykel Klubs nye elite hold præsenteret, på et velbesøgt pressemøde, på balkongen i Kvickly Odder. Blandt gæsterne var bl.a. Odder bogmester Uffe Jensen, som kunne se de 11 talentfulde ryttere blive præsenteret én efter én.
Team består af i alt 11 ryttere, hvor af de 4 er B-ryttere. De restende 7 er A-ryttere. Ud af de 11 ryttere, er de 8 af dem U23 ryttere.
Teamet er et meget ungt, hvor ældste mand på holdet er Nikolaj Henning på bare 25 år. Udover ”titlen” som alderspræsent, er Nikolaj også en af holdets ”vejkaptajner”. En rolle som han har store forventninger til, og ser frem til at skulle udføre.

At det er et meget ungt hold, blev også understregnet da klubbens tidligere mange årige klubformand Carsten H. Pedersen, blev stillet spørgsmålet, hvad han så som den største forskel på dette hold, og de tidligere der havde været i klubben: >>De er meget yngre. Hvor vi førhen har haft ryttere der kunne køre på cykel, skal disse først rigtigt til at lære det.<< sagde Pedersen som samtidig var meget imponeret over holdets flotte start på sæsonen, med flere podie-og top placeringer. >>De er nogle dygtige ryttere.<<

>>Det er ikke sejre der kommer i første række på holdet<< understreger sportsdirektør Charlie Køhler. >>Det er mere vigtigt at vi lære at køre som et hold, og at vi overholder de aftaler der bliver lavet inden start.<<

Team manager Claus Lund forklarede også vigtigheden i, at der skulle være nogen som tog sig at de unge, når de var færdig med at cykle i juniorklassen, og skulle til at køre som seniorryttere. Og at det talent arbejde, ville Odder gerne være en del af.
Foruden nogle af klubbens egne juniorryttere, som nu er rykket op som seniorryttere. Kommer rytterne flere forskellige steder fra i landet. Så det har været en helt ny trup, der skulle lære hinanden at kende.
>>Vi har vinteren over haft flere samlinger, hvor vi har lært hinanden at kende. Ikke kun på cyklen, men også uden for cyklen. Nogle ryttere har nogle forcer på cyklen, mens andre har andre forcer hvor man ikke er på cyklen. Det er vigtigt, at få det bedste frem i alle ryttere. Det er på den måde man kan skabe et godt hold.<< Siger Claus Lund og forsætter: >>Her i sæsonen kommer rytterne også til fællestræningen i cykel klubben minimum én gang hver måned. På den måde lære rytterne klubben at kende, samt de også lære klubbens andre ryttere og personer at kende. På den måde, skaber vi en god klubånd, hvilket altid har været vigtigt i Odder.<<

At alle ryttere ikke lige kommer fra nærområdet kan Jonas Rernböck snakke med om. Jonas bor nemlig til dagligt i Holstebro, men er meget positivt over skiftet til Odder.
>>Selvom sæsonen først lige er gået i gang, har vi allerede cyklet mange løb i udlandet, hvilket jeg ikke havde mulighed for ved min tidligere klub. Vi har også været på flere træningslejre, også har jeg muligheden for at blive en del af et team.<<
Jonas startede sæsonen flot ud i B-klassen, med en 2. plads i Thy. Jonas’ overordnet mål for denne sæson er at rykke op i A-klassen.
En anden rytter som også gerne vil den vej, er Frederik Lund som de sidste mange år har kørt for Odder. Frederik er i gang med sin første sæson som seniorrytter, efter han sluttede som junior i 2015. Frederik har en ambition om at rykke op i A-klassen allerede inden sommerferien, og tog dagen efter præsentationen i Odder et stort skridt i den retning, da han Søndag vandt B-klassens løb i Horsens.

En af de ryttere der allerede er i A-klassen, og har været det et par år, er Thomas Edemann, som skal i gang med sin tredje sæson som senior rytter. Thomas er startet sæsonen flot med en 5. og 14. plads i Belgien, mens det blev til en 3. plads i det danske åbningsløb i Thy. >>Målet for mig er ikke nødvendigvis en sejr. Det er mere at holde et godt niveau over hele sæsonen, og så kommer der nok nogle gode resultater engang i mellem.<< På den måde håber Thomas at kunne tage springet videre op på et Continental hold, som er målet efter denne sæson.

Holdet har på nuværende tidpunkt kørt løb i både Tyskland og Belgien, og havde stor succes da Jonas Vingegaard i Belgien hentede en flot 3. plads i Grote Prijs Anmapa.
Foruden at være til start i de danske DCU løb, er holdet også blevet inviteret til de danske UCI løb GP Skive, GP Viborg, GP Himmerland, Fyen Rundt og GP Horsens Posten, hvor de håber at kunne vise Odder trøjen flot frem.

Eliteholdet består af flg. ryttere:
A-rytter

23-03-2017 Den bedste hjelm over hovedet
22-03-2017 Ren Kost forsætter som energipartner
21-03-2017 Professionelt cykeltøj fra VIFRA Sport
21-03-2017 Flot kørsel i Belgien af klubbens junior hold Team Vifra Kvickly Odder junior