Foto: Mathias Kaastrup - Fplus.dk

Fremtidens stjerner klar til Tour de Himmelfart

24-04-2016 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Torsdag den 5. maj byder Odder Cykel Klub velkommen til etapeløbet Tour de Himmelfart 2016.
Igen i år er der over 700 deltagende ryttere, som skal dyste i 11 forskellige klasser i alderen 9-18 år.
Ud over mange danske ryttere, deltager også ryttere Sverige, Norge, Belgien, Holland, Estland, Italien, Island, Luxembourg og Litauen. De sidste 3 nationer er nye i Tour de Himmelfart regi.
Det er 14. gang at Tour de Himmelfart afvikles, og gangeske som tidligere bliver løbet afviklet med 5. etaper på 3 dage. Fordelt med to etaper torsdag, to fredag og løbets hårde kongeetape lørdag.
Der bliver kørt om løbets gule førertrøje, point-trøje, bjerg-trøje og holdkonkurrence.

Løbet har haft mange kendte ryttere til start gennem tiderne. Bl.a. kan nævnes Michael Valgren, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv, Christopher Juul-Jensen, Chris Anker Sørensen, Mads Pedersen, Lasse Norman Hansen, Danny van Poppel, Thijs Benoot, Boris Vallee, Otto Verdaerde, Fredrik Ludvigsson, Sven Erik Bystrøm, Odd Christian Eiking, Sondre Holst Enger, Daniel Hoelgaard og ikke mindst Alexander Kristoff. Alle ryttere som her i foråret har kørt en eller flere af cykelsportens store klassikere.

Så der er ikke uden grund at vi siger. Tour de Himmelfart – Stedet hvor fremtidens stjerner mødes.

I juniorklassen i år, ligger favoritværdigheden hos Team Børkup Cykler – Carl Ras Roskilde Junior holdet, som har sidste års vinder, lokale Anthon Charmig på holdet. Charmig er regerende dansk juniormester i enkeltart, og vandt desuden junior nationscup løbet Trophée Centre Morbihan i Frankrig, og kørte en flot 13. plads hjem ved junior VM linjeløbet. Charmigs holdkammerat, og sidste års nr. 2 i løbet Rasmus Lund, er også til start. Lund som er regerende dansk mester i linjeløb, vandt bronze ved VM i Richmond i september sidste år. Foruden Charmig og Lund, tæller holdet også Frederik Madsen, Mathias Larsen og Julius Johansen, som alle kørte i top 25 ved Paris-Roubaix for juniorer som blev afviklet fornylig.

I Dame junior er der som vanlig lagt op til godt cykelløb. De danske ryttere for nok at se til, med de mange stærke udenlandske ryttere der er til start. Fra Norge er bl.a. stortalent Susanne Andersen fra Stavanger til start. Andersen blev sidste år nr. 5 ved junior VM i linjeløb og nr. 19 i enkeltstarten. Hun er desuden regerende norsk junior mester i enkeltstart og cykelcross. Fra Norge er også Ingvild Gåskjenn til start. Gåskjenn er regerende norsk mester i linjeløb foran netop Andersen. Gåskjenn deltog også for Norge ved VM sidste år.
Fra Holland kan nævnes både Eva Bijjard, og Iris Ton, som begge tidligere har kørt top 5 placeringer hjem i Tour de Himmelfart. Bedste bud på en dansk vinder i denne klasse, er nok den lynhurtige pige fra Silkeborg Emma Norsgaard Jørgensen. Norsgaard Jørgensen som har flere etapesejre bag sig i Tour de Himmelfart, blev samlet nr. 3. i denne klasse sidste år. Desuden vandt hun sølv ved dame elite DM i Rønde, og tog sølv ved ungdoms OL i Georgien sidste år.

I de øvrige klasser, forventedes der som de andre år, et godt cykelløb med masserer af udenlandske ryttere i alle klasser.

Kom og vær med, når Tour de Himmelfart afvikles fra 5.-7. Maj.
Vi glæder os til en fantastisk cykelfest i Odder!

21-05-2017 Succesfuld weekend for Odder cykel klub
21-05-2017 Tour de Himmelfart sætter rekord
18-05-2017 TREK leverer alle etapepræmier
09-05-2017 Parkering og camping
01-05-2017 TT equipment
28-04-2017 Følg klubbens elite drenge Team OK Kvickly Odder U23 Elite Live på TV
25-04-2017 Team Vifra Kvickly Odder News junior Cup
24-04-2017 Sommergrill i Klubben
24-04-2017 Fællesspisning 2. maj.
22-04-2017 Team Vifra Kvickly Odder News