Foto: Fplus.dk - www.fplus.dk

DM i cyklecross køres i Odder

08-06-2016 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Når der 8. januar 2017, skal køres om det danske mesterskab i cyklecross, bliver det med Odder Cykel Klub som arrangør. Odder Cykel Klub har de seneste tre år været på løbskalenderen når der skulle afvikles cyklecross løb. For to år siden var løbet jysk/fynsk mesterskab, og sidste år blev der afviklet en Post Cup afdeling. Alle gangene er løbene blevet afviklet med stor ros til følge. Dette har fået DCU’s cross udvalg, til at pege på Odder Cykel Klub som arrangør af cyklecross DM 2017, blandt de mange ansøgere.

Det er dejligt at blive påskønnet, det store arbejde vi har lagt i cyklecross de senere år i Odder. Først med et jysk/fynsk mesterskab, så en Post Cup afdeling, og nu altså et DM. Vi glæder os meget til at skal være vært for løbet, som altså skal køres om et godt et halvt år.” siger løbsansvarlig Peter Bjerregaard fra Odder Cykel Klub.
Også cross landstræner Kim Pedersen ser positivt på, at løbet skal afvikles af Odder Cykel Klub. ”Jeg synes klart, at det er den rette klub for DM'et. Og ruten samt området er godt, til at sætte rammen for et flot DM. Det ser jeg frem til, uanset hvilken kasket jeg har på, på dagen.” Kommer det fra Kim Pedersen, der på det tidspunk, efter eget ønske, ikke længere er cyklecross landstræner.

Der er også glæde at spore ved sidste års DM sølvvinder, og tidligere tredobbelte DM guld vinder Kenneth Hansen fra Haderslev: ”Jeg forventer at vi får et løb der ligger godt til en teknisk dygtig rytter, der kan holde fokus igennem et helt løb. I vinters var det svært at finde sekunder på DM ruten, da underlaget blev til sne. I Odder er det kun ekstrem frost der kan give en hurtig rute. Der bliver en markant forskel på teknisk dygtige ryttere, der rammer dagen, og dem der ikke magter kunsten.” Siger Kenneth Hansen der vil gøre alt for at genvinde den DM titel han ikke har ejet siden 2013. Kenneth Hansen er en af de crossryttere der har teknikken med sig, og har de seneste to år vundet løbet i Odder. Begge gange med stor margin til de øvrige ryttere. Sidste år vandt han med over 2 minutter ned til nummer to, og for to år siden, hentede han, på nær én rytter, alle andre startende ryttere.
Så der er lagt op til et spændende DM i Odder, som forventes at blive kørt på stort set samme rute, som de seneste to år.

Gense 2015 løbet, som også var 4. afdeling af Post Cup
Løbet blev som bekendt vundet af Kenneth Hansen, foran Anthon Charmig, og Andreas Lund Andresen.

24-04-2017 Sommergrill i Klubben
24-04-2017 Fællesspisning 2. maj.
22-04-2017 Team Vifra Kvickly Odder News
15-04-2017 FØRSTE A SEJR I 2017 TIL Team Ok Kvickly Odder