Foto: Odder Cykel Klub

Odder til start i fransk klassiker

30-06-2016 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Når der i weekenden går løs med cykelløb i Frankrig, er det med Odder Cykel Klub på startlisten. Det er dog ikke Tour De France, men til gengæld endagsløbet Paris-Chauny, UCI kat. 1.2, som Odder mandskabet skal stifte bekendtskab med.

Fredag drager elite teamet fra Odder til området nord for Paris, for at deltage i det 175,9 km lange endagsløb, der løber af staben søndag den 3. juli med start kl. 12:50.
Odder stiller til start Nikolaj Henning, Mikkel Skjellerup, Frederik Rosenbæk, Frederik Nørgaard Lund, Jonas Romby Rernböck, Jannick Beck, Victor Skousgaard og Stefan Ryom.

Starten går i Compiègne, hvor der startes med en master start på 4,5 km. Herefter starter en kuperet rute, der bl.a. indebærer 5 bjergspurter og 3 pointspurter, for derefter at afslutte i byen Chauny med 4 omgange a 8,6 km.
"For vores team er det en god rute. De stigninger der er på ruten passer os rigtigt godt, med op til en længde på 1,9 km, og med stigningsprocenter op til 7%. Vores team viser gode takter og arbejder godt sammen, så vi er spændte på at vise Odder trøjen frem i det franske." Udtaler sportschef Claus Lund.

Paris-Chauny blev kørt første gang tilbage i 1922, hvor fransk Charles Lacquehay vand løbet foran den senere Tour de France vinder Henri Pélissier.

28-03-2017 Italienske fuldblodsracere til Odder Teams
27-03-2017 Aalborg Lufthavn ny sponsor i Odder
26-03-2017 Invitation til præsentation
26-03-2017 Rytger støtter U19- og elitesatsningen