Foto: Odder Cykel Klub

Sæson afslutning i Tønder og Bov

25-09-2016 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Sæsonens sidste landevejs løb blev her i weekenden afviklet med de traditionsrige cykelløb i Tønder og Bov.

Lørdag var det vejene i om omkring Tønder, der lagde asfalt til det traditionsrige cykelløb, der bringer rytterne forbi den brostensbelagte hovedgade i Møgeltønder, og forbi Schackenborg, kort inden målstregen.
Ud over 800 meter med brosten, byder løbet i Tønder som regel også på sidevindskørsel på digerne ved Højer, og i år var ingen undtagelse.
I A-klassen var Nikolaj Henning, Anders Krogh, Frederik Rosenbæk, Mikkel Skjellerup, Frederik Lund og Jonas Rernböck. Ca. halvvejs inden i løbet kommer en 22 mands stor gruppe afsted, hvor Odder var repræsenteret ved Jonas Rernböck. Gruppen fik et stort hul, og som løbet skred frem, stod det klar at vinderen skulle findes blandt disse ryttere. Gruppen blev splittet op som rytterne kom tættere på målstregen, og Jonas kom i mål på en flot 18. plads.
I U17 var det Alfred Rasmussen og Jeppe Andreasen med. Begge ryttere gjorde endnu en gang en god figur, og sad rigtig godt god. Jeppe kom i mål som nr. 21 og fik endnu engang tilkæmpet sig en præmie, mens Alfred kom ind kort efter, lige uden for præmierne.
Oliver Friis var endnu engang med til at præge løbet i U15, og efter endnu et flot kørt cykelløb kunne Oliver cykle en flot placering i hus, med en 6. plads. Viktor var også med, men måtte udgå løbet, da kæden sprang 2. gang rytterne kørte på de toppede brosted.
I U13 kørte Matias Degn i mål som nr. 23, lige uden for præmierækken.

Søndag blev året sidste landevejsløb afviklet i grænsebyen Bov.
Nikolaj Henning, Anders Krogh, Frederik Rosenbæk, Mikkel Skjellerup, Frederik Lund og Jonas Rernböck var endnu engang til start i A-klassen. Det blev desværre ikke til præmie for nogle af rytterne. Anders, Frederik, Jonas og Nikolaj gennemførte alle, dog udenfor pointene.
I B var Victor Skousgaard godt med fremme, men mod slutningen af løbet slap kræfterne desværre op, og Victor passerede målstregen på en ærgerlig 16. plads. Desværre var der kun 15. præmier. Samme skæbne overgik Jonas Andersen i C-klassen, da han også blev nr. 16.
Bedre gik der for Jens Høibjerg i H40. Jens kom med i det afgørende 8 mands udbrud, der kom samlet til målstregen. I spurten blev det til en 6.plads til Jens.
I D-klassen sad Michael Skov flot med, og skulle være med til at cykle om præmierne. Desværre kom Michael ikke helt med frem i spurten, og kom i mål på en 28. plads.
I U17 kørte Jeppe Andreasen sig også i præmierækken i året sidste løb, da han fik spurtet sig til en 21. plads. Alfred Rasmussen var også god med, og kom ind som nr. 41.
I U15 kom en større gruppe på 36 mand samlet til målstregen. Blandt de forreste i spurten var Oliver Friis at finde. Oliver blev efter målfoto afgørelse placeret på 4. pladsen, kun 1 cm fra podiet. Super ærgerligt, men samtidig rigtig flot kørt af Oliver, der også har fået fart på cyklen i massespurterne.
Mathias Degn kørte i U13 et super flot løb. Mathias kom i mål som nr. 11, med præmie, pokal og point på kontoen.

Næste weekend gælder det så, måske årets vigtigste cykelløb. Her skal der cykles klubmesterskab, og køres om hånerette det næste år.

23-06-2017 Grill-aften fredag den 30/6 er AFLYST
21-06-2017 Optakt: De Danske Mesterskaber