Foto: Odder Cykel Klub

Odder med junior team i 2017

10-10-2016 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Efter et års fravær, er Odder Cykel Klub tilbage med et junior team fra 2017 sæsonen. Teamet kommer til at lyde under navnet Team Vifra - Kvickly Odder.

Fra 2017 kommer Odder Cykel Klub på landevejen med et juniorteam, Team Vifra - Kvickly Odder.
Det er tøjsponsoren Vifra, der igennem mere end 10 sæsoner har leveret tøj til klubbens ryttere, og førertrøjer til Tour de Himmelfart, samt klubbens hovedsponsor Kvickly Odder der indgår i teamet navn.
Teamet kommer til at bestå af kendte Odder navne, samt en håndfuld nye ryttere udefra, som vil blive offentlig gjort over de næste uger.

Historisk set har Odder siden år tusind-skiftet, haft et af de førende juniorteams, og bedste talent maskiner i Danmark, og det er nu på vej tilbage igen fra 2017.

Det første rigtige team startede tilbage i år 2000, og havde bl.a. Mads Christensen og Flemming Kajberg Jensen som teamets spyd spidser. Ud over en del sejre, blev det blev til et jysk/fynsk mesterskab i holdløb, en 4. plads til DM i holdløb, samt DM guld i enkeltstart til Mads Christensen.
Året efter gentog Odders junior team igen bedriften, ved at vinde det jysk/fynske mesterskab i holdløb. Herudover vandt Mads Christensen et hav af DM medaljer på bane, hos både junior og senior.
Odders junior bestod i 2004 og 2005 af bl.a. Christian Moberg, Martin Lollesgard og Thomas Juul-Jensen, som er storbror til Christopher, der kørte på teamet i 2006. Her kørte den nuværende banelandstræne, Lollesgaard, et jysk/fynsk mesterskab i linjeløb i hus, mens Thomas Juul-Jensen blev danske mester i MTB. Henrik Sørensen, Kristian Skov og Klaus Stenger kørte desuden en DM sølv i holdløb i hus.
I 2008 og 2009 havde Odder igen et af de markante teams, med sejre i junior cup, og DM medalje til Mathias Lisson i linjeløb. Kristian Haugaard repræsenterede desuden Danmark ved junior VM det år.
Seneste junior team Odder kunne præsentere var i 2014 og 2015 sæsonen, hvor bl.a. Jonas Vingegaard kørte på teamet.

Efter et års pause, er Odder nu igen klar til at gøre sig gældende, med et af de markante junior teams i Danmark.

For yderligere spørgsmål, kontakt da
Henrik Rosenmeyer
Brian Pedersen