Foto: Mathias Kaastrup, Fplus.dk - www.fplus.dk

Odder rytter klar til VM i cyklecross

12-01-2017 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Når der 28.-29. januar afvikles VM i cyklecross, er det med en Odder rytter på startlisten. 16-årige Lucas Wulff fra Odder Cykel Klubs junior hold Team Vifra Kvickly Odder, er efter en flot vinter sæson på cross cyklen, klar ved start stregen når U19 klassens VM løb afvikles i den lille luxembourgske by Bieles, lørdag den 28. januar.

Lucas blev nr. 5 ved det netop overståede Danmarks mesterskab, på hjemmebanen i Odder. Men har forinden dette løbet leveret flere flotte resultater i de udenlandske World Cup løb, samt i Danmark hvor det bl.a. er blevet til sejre i cross løbende i Ringsted og Sorø.

Lucas levede ikke helt op til egne forventninger ved søndags DM. En defekt tidligt i løbet gjorde nemlig, at Odder-rytteren ikke kom med helt frem i kampen om medaljerne.
”Jeg havde egentlig gode ben, og kørte et godt disponeret løb. Men efter en uheldig defekt, brugte jeg mine kræfter et anden sted, end der hvor medaljerne blev fordelt.” Siger Wulff der på det seneste har brugt ekstra tid på træningen.
”Efter en god og hård trænings periode, så følte jeg mig 100% klar til DM løbet. Og jeg ved med det program som er lagt forud for de næste par uger inde VM, så kommer jeg i endnu bedre form.”

Den afgående landstræner Kim Petersen, som stadig fungerer som udvalgskonsulent i DCU’s cross udvalg, har ikke været i tvivl om at Lucas skulle have chancen til VM. ”Lucas har længe satset på cyklecross'en. Og selvom han nok ikke levede op til egne forventninger med sit DM, så har han vist sig flot frem i sæsonen. Og med rigtig god form, har han klart indikeret, at han VIL være bedre.”

Selv havde Lucas håbet på at få VM billetten, da det har været sæsonens store mål, men han har aldrig været sikker. ”Jeg har i gennem hele sæsonen håbet og kæmpet for at komme med til VM. Det er det største man kan køre i cross sæsonen. Det er derfor kæmpe stort, at jeg er blevet udtaget.” Siger Lucas, der selv spår sine egne chancer som små i løbet.
”Det internationale niveau er ubeskriveligt stærkt, og jeg er sikker på at alle vi danskere får kamp til stregen.
Jeg har i år kørt mange World Cup løb, og ved hvor stærkt de andre cykler. Men jeg håber på at jeg kan slutte bedre end jeg har gjort i de andre World Cup løb, også vil jeg gerne slutte løbet som den bedste dansker.” slutter Lucas Wulff af.

Kim Petersen spår dog heller ikke de store chancer for Lucas i løbet, men mener heller ikke det er vigtigt, da Lucas er første års U19 rytter.
”Han (Lucas red.) har i år taget skridtet ind i den hårde internationale liga, hvilket VM også er. Og her skal han udvikles mod næste års VM, hvorfor vi i år tager dette VM som et vigtigt mål, men også et skridt mod at blive bedre til næste års VM."

Vi glæder os til at følge dig Lucas, og de andre VM deltagere. God tur til Luxembourg.

Det danske VM hold

23-03-2017 Den bedste hjelm over hovedet
22-03-2017 Ren Kost forsætter som energipartner
21-03-2017 Professionelt cykeltøj fra VIFRA Sport