Foto: Basso Bikes - www.bassobikes.com

Italienske fuldblodsracere til Odder Teams

28-03-2017 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Når Team OK-Kvickly Odder, og Team VIFRA-Kvickly Odder triller ud på landevejene til 2017 sæsonen, sker det på de italienske Basso Bikes cykler, som forhandles via BikeEquipment Scandinavia.

Og der er glæde af spore ved Elite teamchef Claus Lund: ”Basso Bikes er det perfekte match med Team OK-Kvickly Odder og Team Vifra-Kvickly Odder. Både i organisation, hvor der er ikke langt fra beslutning til handling, og den lækre italienske kvalitet. Så vi er utroligt glade for samarbejdet.”

Rytterne skal køre på modellen Basso Astra, hvor en af de mange specielle finesser ved Basso mærket er, at de bl.a. har udviklet egen frempind, der gør at de kræfter der ligger i styret overføres direkte til cyklen, hvilket er vigtigt i bl.a. en sprint-situation. Cyklerne er desuden udstyret med Shimano geargruppe.

De italienske cykler kan friste kræsne øjne og følsomme hjerter og de leverer maksimale smæk for skilling.

Historien bag Basso Bikes, har intet at gøre med den tidligere CSC rytter Ivan Basso, men derimod den tidligere italienske toprytter Marino Basso, der bl.a. vandt VM på landevej i 1972, og ikke mindre end 21 grand-tour etapesejre i Tour de France, Giro d’Italia og Vueltaen.
Basso Bikes blev stiftet Mariano, og hans to brødre i 1977, kort før Marino Basso sluttede sin karriere i slutningen.
Lillebror Alcide Basso startede faktisk allerede i 1973 i sine forældres garage med at bygge cykler, men først i 1977 var successen stor nok og Basso Bikes blev stiftet.
I dag ledes Basso Bikes stadig af Alcide Basso, med assistance fra sin kone, deres to sønner, og ca. 35 medarbejdere, plus en række ingeniører, som bliver hyret ind i udviklingsprocesserne.

Se mere om Basso Bikes her: www.bassobikes.com

23-05-2017 Meeting Wedensday evening
23-05-2017 Ledermøde onsdag d. 24-5 KL. 21.00
21-05-2017 Succesfuld weekend for Odder cykel klub