Top banner
Du er her: Nyheder Print
colorbanner
        FORSIDE
        NYHEDARKIV
        TIL NYE RYTTERE
        TRÆNINGSTIDER
        KØB & SALG
        BILLEDER
        LINKS
        SPONSORER
        KONTAKT
        SOCIALE MEDIER

Aprilsnar

01-04-2006 af Odder Cykel Klub
Som de fleste nok har set, er det første april, og så skal man ikke tro på alt hvad man hører og læser. Heller ikke denne lille historie. Men hvem ved, måske har musik en gavlig virkning på vores yde evne. Det er svært at sige, især når man ikke lige ved.
Du kan i hvertfald læse vores lille aprilsnarshistorie som står neden under.


Odder med i musik forsøg

Det har længe været kendt at musik skulle have en gavnlig virkning på køers trivsel på gårde. Det har fået den kendte hjerne forsker Peter Lund Madsen, (Hjerne Madsen), i et samarbejde med Odder Cykel Klub til at lave et forsøg, hvor rytterne til træning skal cykle med mp3 afspiller i baglommen, og lytte til beroligende musik, samtidig med at de træner.

I første omgang er det dog kun Odders ungdomsryttere som skal være forsøgspersoner på projektet. ”Jeg glæder mig utrolig meget til at se resultatet”, kommer det fra ungdomstræneren Flemming Kajberg Jensen, som forsætter. ”Jeg mener, når køer giver mere mælk når de lytter til musik, så burde der være en ret god mulighed for at vi mennesker også kan præsterer mere, når vi lytter til musik”. Peter Lund Madsen ser dog også spændt på resultatet. ”Det bliver spændene at se om musikken virkelig giver bedre resultater, eller om det får kroppen til at danne mælkesyre i benene i stedet for. Det giver jo mere mælk til køer, så vi får at se om menneskers hjerner og køers hjerner tænker ens”.
Flemming er dog ikke nervøs for at kroppen skal danne mælkesyre, og regner med at rytterne bliver op til 40% bedre når de lytter til musikken.

Som et led i undersøgelsen, tager Flemming sit musikanlæg med til Belgien, når rytterne skal cykle Paris-Roubaix for ungdoms ryttere i påsken. ”Det er meningen jeg skal stille det op forenden af den pavé rytterne skal passerer 5 gange, og så spille den beroligende musik de er vandt til at hører fra træning. Det vil give os en klar taktisk fordel, hvis vi kommer til at sidde i en hæsblæsende og stresset finale”. Kommer det fra Flemming, som allerede på tirsdag ved fællestræningen, skal tage de første tests af rytterne.

Man kan vist roligt sige at Odder Cykel Klub er med på noderne...


10 seneste nyheder:
13-01-2021 Vintertræningslejr i Sondrup
02-12-2020 B og U arrangement tirsdag 15. december kl. 1800
04-11-2020 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2020
26-10-2020 Der er stadig generalforsamling på tirsdag - se opdaterede coronatiltag her
18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
14-09-2020 Første gang er ikke altid lykkens gang
 


 
Kvickly Odder Løbet
 
 
Tour de Himmelfart
Tour de Himmelfart - dansk version Tour de Himmelfart - english version
 
 
Hads Herred Rundt
 
 
BLIV CYKELRYTTER
 
 
Team OK-Kvickly Odder
 
Team VIFRA-Kvickly Odder
 
 
Trek Cross