Afslutningsløb i Århus

29-09-2002 af Martin og Flemming Kajberg Jensen
Vejene ved Hasselager syd for Århus, lagde i dag vej til året sidste cykelløb på dansk grund. Løbet var samtidig med 7. og sidste afdeling af A-rytternes Sparbank Vest Cup, hvor Odder havde Søren Petersen og Mattias Carlsson med helt fremme i den samlede stilling, som nr. 3 og 5. På anden omgang kom en 3-mandsgruppe fri, hvor Odder havde Rasmus Dyring var med. Udbrudet skulle vise sig at være det afgørende udbrud. Desværre for Rasmus måtte han slippe de to andre med 15 km til mål. Han blev senere indhentet af to andre ryttere kort før mål. I spurten måtte han se til, da der blev kørt om 3. pladsen, og da krafterne var brugt op, så kunne han rulle over stregen som nr. 5. I hovedfeltet lige efter kom Fredrik Lindberg, Mattias Carlsson og Søren Petersen over stregen lige efter hinanden, som nr. 11, 12 og 13. Det resulterede i af den samlede stilling i Sparbank Vest cup kom til at se sådan ud:

Slutstilling, Sparbank Vest Cup
1. Michael Larsen, Horsens AC 96p
2. Flemming Bennetsen, Herning CK 77p
3. Ari Højgaard, Herning CK 72p
4. Søren Petersen, Odder CK 70p
5. Mattias Carlsson, Odder CK 69p
6. Stig S. Dam, Glud & Marstrand Horsens 69p
7. Brian Bach Vandborg, Herning CK 68p
8. John Grøndahl Fuglsang, Thy CR 66p
9. Kasper Klostergård Larsen, Glud & Marstrand Horsens 54p
10. Rasmus Dyring, Odder CK 53p
17. Brian Henriksen, Odder CK 40p
28. Frederik Lindberg, Odder CK 23p

Desværre var sikkerheden ikke i top ved cykelløbet, og det gik bl.a. ud over A-klassen, hvor en person, der skulle holde bilerne tilbage, var skyld i et styrt midt i et sving. Desværre var Brian Henriksen med i styrtet, og var så uheldig at brække kravebenet, og måtte køres på sygehuset. Han skal opereres i morgen, mandag. Problemer med sikkerheden og dårligt arrangerede cykelløb er desværre ved at blive et stort problem i dansk cykelsport, som der må gøres noget ved i næste sæson!

For Odders andre ryttere gik det også godt. Bl.a. andet med en sejr i Ungdom 2 til Nikolaj Møller Fredsgaard, en 3. plads til Andreas Frisch i Ungdom 1 og en 2. plads til Jens-Peter Rasmussen i B-klassen.

Øvrige Odder resultater kan ses under punktet "Resultater" og billeder under "Billeder" i top menuen.

07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb
03-10-2017 Løbsreferat: Tønder og Bov