3. etape: Criterium des Europeen Jeunes

16-09-2007 af fkj
Så var dagen kommet, hvor rytterne skulle ud på konge etape i Criterium des Europeen Jeunes, som samtidig også var den sidste i det store ungdomsetapeløb. Kristian Haugaard var efter gårsdagen 8. plads rykket frem på en samlet 15. plads, mens Morten via sin 25. plads igår, var rykket frem på en placering som nr. 31. Hvilket gjorde at Odders servicevogn var endnu længere fremme i kortegen som nr. 17.

Sidste etape skulle der køres 10 omgange på en 4,3 km. lang rundstækning, inden rytterne sluttede af med 2 omgange på en 11,4 km. lang omgang, hvor på dages 3 km lange stigning indgik.
Ved startlinie var alle Odders ryttere klar på nær Nicolai Mondrup, som ikke valgte at stille til start pga. skade i baglåret.
Et hold som også var klar da løbet blev skudt i gang, var det italienske hold, som lagde sig helt i front de første 3 omgang, hvor rytterne havde 44 km/t i gennemsnit. De sidste 7 omgange faldt farten til 42 km/t inden rytterne skulle ud på de 2 afsluttende omgange, hvor løbet skulle afgøres.
Det høje tempo på de store omgange gjorde at der var stort mandefald i feltet, hvilket gjorde at både Mathias og Kasper måtte lade livet. Første gang rytterne ramte bakken på den store omgang, måtte Mads desværre også se sig distanceret, efter for anden gang på to dage at have været involveret i et styrt. I fronten lå Kristian, Søren som i dag havde fået snøret enden sammen, og Daniel med, mens Morten kæmpede med næb og klør for at få r…. med over bakken.
På løbets sidste omgang, lykkedes det Kristian at komme med i en lille gruppe, som kom ind foran feltet. Nede i det stærkt minimerede felt, som nu var på ca. 40 ryttere sad Søren og Daniel, mens Morten, som havde måtte slippe feltet på sidste omgang, kom ind lige efter.

Resultat var endnu ikke kommet færdig da bilen tog fra Luxembourg, men alt tyder på at Kristian får en placering i top 10.

Nede i Odders service bil, var humøret højt på hele turen. Med Torben (Tom) Kristensen bag rettet, som fik hjulene til at vine hvert sving. Og med sekretær Mette Kristensen til at holde styr på hvem der lå i udbrud. Kunne Lé Sportsdirektif Flemming Kajberg godt finde posen med peanuts frem, og indtage dem i ro mag, da der absolut intet var at lave alle 3 dage.

07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb
03-10-2017 Løbsreferat: Tønder og Bov