Status Team Kvickly Odder

04-05-2008 af Simon Borchmann
De to første A-løb viste vi at holdet fungerer godt, og at vi har niveauet til ikke alene at være med i A-klassen, men også til at køre om podiet. Det er meget positivt.
De to efterfølgende løb Post Cup og Copenhagen Classic viste imidlertid at holdet har nogle begrænsninger. I Post Cuppen i Holstebro havde vi kun to gennemførende ryttere og med placeringer så langt nede som nr. 34 og 36 (ud af 37 gennemførende). I Copenhagen Classic havde vi tilsvarende kun to gennemførende ryttere og her med placeringer som nr. 31 og 42 (ud af 42 gennemførende). Men i begge løb sad de gennemførende ryttere med helt fremme de første 150 km. Så diagnosen er klar nok: Vi har farten, men vi mangler distancen. Det er tydeligt at mens vi visner ved 150 km, så holder de fleste af rytterne på kontinentalholdene niveauet på distancen. Det er sådan set ikke fordi de andre bliver bedre, men vi bliver mærkbart dårligere. Man kan godt sige at det er betingelserne når vores ryttere har arbejde og fuldtidsstudium og dermed begrænset tid og psykisk overskud til at træne, ligesom mulighederne for at deltage i flere og længere løb i udlandet er begrænset. Og det er da også helt i overensstemmelse med vores målsætninger om primært at satse på A-løbene. Men det må altså ikke blive en sovepude. Vi står og skal køre Ringerike GP hvor 3. etape er på 225 km. Og hvis det skal give nogen som helst mening at deltage i det løb, skal vi være bedre forberedte på distancen. Det er både en forudsætning for at lave resultater i løbet, og for at vi kan udnytte træningseffekten i forhold til DM der ligger 3 uger efter. Det hjælper selvfølgelig at nogle af rytterne har gennemført Post Cup- og UCI løbet; men de ryttere der skal deltage, er nødt til at gennemføre et mængdetræningsforløb op til løbet, dvs. flere 5-6 timers pas om ugen og et pænt, jævnt tryk hele vejen på mængdetræningspasset. Det skal dog så vidt muligt planlægges således at det ikke begrænser mulighederne for at præstere i A-løbene op til. Så sætter vi os mellem to stole i stedet for at spille på to heste. Og for nogle af rytternes vedkommende er det nok først muligt at forøge træningsmængden i sommerferien.
Alt i alt: Holdet fungerer godt og kan køre med om podiet i A-løbene. Vi kan køre stærkt ca. 150 km. Derefter er der imidlertid også lukket. Hvis vi vil være med i finalen i Post Cuppen, UCI-løbene og DM, er vi nødt til at træne mere distance.

23-09-2017 Klubmesterskab i linieløb lørdag den 7. oktober
23-09-2017 Klubfest 2017