Opdatering fra Nice

09-02-2009 af FKJ &TK
Nyhederne fra træningslejren i Nice har været nedprioriteret som følge af den frygtelige ulykke som lørdag kostede Lars Werenberg livet.

Vi har valgt at skrive et sammendrag af lørdag og søndags træningerne, som de har forløbet.

Lørdag startede en stor flok forventningsfulde ryttere ud på den planlagte tur på op til 140km, som inkluderede passage af Col de Vence, Gourdon og for de der kørte længst Col de Vence nok engang.
Første passage af Col de Vence blev som sædvanlig kørt med moderat hastighed, i næsten samlet flok.
Derefter blev første interval kørt op af Gourdon, hvor rytterne første gang blev prøvet af.
Rytterne kørte herefter tilbage til Vence igen hvor der blev kørt interval op af Col de Vence, Lars Werenberg blev som traditionen byder sendt af sted som sidste mand på ”sit bjerg” og ganske som tidligere år var Lars første mand på toppen.
Herefter kørte rytterne i opdelte grupper roligt tilbage mod lejren af ruter af forskellig længde.
På den sidste del af turen var Lars kørt lidt i forvejen, i forhold til den øvrige gruppe af eliteryttere, da han på den sidste nedkørsel gled i et sving og blev ramt af en modkørende lastbil.
De første ryttere på stedet var hurtigt hos Lars og talte med ham, samtidig med at der blev tilkaldt hjælp, som meget hurtigt var på ulykkesstedet, hvor læger og redningsmandskab arbejdede med at stabilisere Lars.
Desværre var det ikke muligt at redde Lars` liv, og han afgik ved døden på hospitalet i Nice sent lørdag aften.

Gruppen af ryttere og ledere fik i løbet af natten og søndag formiddag, hjælp af en krisepsykolog, på telefon fra Danmark. Her blev der brugt meget tid på samtaler i grupper, hvor alle blev afklaret om hændelsen.

Søndag eftermiddag kørte alle så op det sted hvor ulykken skete. Her holdt Torben Kodrup en kort mindetale, og der blev lagt blomster og afholdt et minuts stilhed.
Herefter kørte rytterne videre på en rulletur, som også inkluderede et cafe besøg.

07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb
03-10-2017 Løbsreferat: Tønder og Bov