Team Kvickly Odder i præmierækken i hårdt UCI-løb

17-05-2009 af Eliteudvalget
Mathias Lisson blev nr. 20 i GP Bikebuster Odsherred. Det UCI-kategoriserede løb blev kørt over 210 km på en meget kuperet rute omkring Odsherred.
Team Kvickly Odder besluttede sig inden starten at køre for Mathias. Målet var en placering i top 20. Planen var at Mathias skulle spare sig indtil den afgørende udskilning skete. Det forventede Team Kvickly Odder ville være efter ca. 130-150 km. Efter ca. 30 km. kom tre mand af sted. Glud og Marstrand, Team Stenca Trading og Designa køkken var repræsenteret, og gruppen lavede relativt hurtigt et pænt forspring. Kort efter kom yderligere to´mand af sted, denne gang fra Blue Water og Trek-Adecco. Feltet kørte overraskende roligt. Så udbryderne øgede deres forspring, ikke mindst tremandsgruppen. Nu begyndte presset på CapiNordic og Concordia - de to stærkeste hold blandt de hold der ikke var repræsenteret foran – at vokse. Da jagten blev indledt efter ca. 120 km, havde tremandsgruppen tolv minutter. Farten blev øget massivt og efter kort tid blev feltet splittet op i flere mindre grupper. I den forreste del sad sytten mand – deriblandt Mathias. Siden kom der yderligere otte mand op. Det blev efterhånden klart at der ikke var tilstrækkelig kørekraft til at køre udbryderne ind. Så nu begyndte flere at rykke fra Mathias gruppe. Mathias kører fornuftigt og forsøger blot at forsvare den gunstige position han har bragt sig i. Så da Mathias kører ud på sidste omgang, sidder der atten mand foran, og Mathias sidder selv i en nimandsgruppe. I spurten lykkedes det Mathias at presse det absolut sidste ud af kroppen, og han bliver nr. to i sin gruppe og tager den sidste præmie. Det er flot resultat. Især når man tager i betragtning af Mathias er kører sit første år som senior. Og de tre mand? De holdt hjem med Jacob Nielsen Glud og Marstrand som vinder efter næsten 180 km i udbrud.
Christian og Jesper havde det hårdt i kulden og stod af halvvejs inde i løbet efter at have siddet ved Mathias. Lars og Rudi var uheldige med punkteringer. Og Heine styrtede da han var på vej op til Mathias’ gruppe.
Ærgerligt for Heine der også kunne have fået et resultat.

07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb
03-10-2017 Løbsreferat: Tønder og Bov