Foto: Odder Cykel Klub

Drenge- / pigeafdelingens træningslejr i Harzen 2009

31-07-2009 af Lars.
Igen i år gik Drenge- / pigeafdelingens træningstur til Harzen. Vi (6 ryttere og 4 trænere/ledere) tog af sted fredag eftermiddag den 24. juli, og var tilbage onsdag aften den 29. juli. Udover den sædvanlige kø omkring Hamburg gik køreturen fint. Andreas havde lavet en spændende cykelquiz som vi kunne fordrive tiden med i bilerne på turen.
Vi boede i Schierke, for foden af Brocken, på et godt vandrehjem.

Lørdag var første dag på cyklerne. Vi valgte en kort, men hård tur så alle kunne mærke Harzens kuperede terræn. Det blev til 43km.

Søndagen bød på en længere tur, hvor vi bla. var en tur igennem Sankt Andreasberg. Sankt Andreasberg er den højest beliggende by i Harzen. Alene inden for byens grænser spænder højdeforskellene fra 600 til 900 meter. Den stejleste gade har en gennemsnitsstigning på 18 % over 800 m så den skulle selvfølgelig prøves:-) Vi fik kørt 92 km søndag.

Oven på søndagens lange tur valgte vi at køre en kort tur mandag – men selvom turen blev kort var den bestemt ikke nem. Turen gik til Braunlage og videre en tur op ad Wurmberg. Wurmberg er Harzens anden højeste bjerg på 971 m. o. h. Turen til toppen er ca. 4,5 km lang med en gennemsnitsstigning på næsten 8 % (stejlest i toppen).Dagens kørte kilometer var 42 km. Efter cykelturen (og et bad) kørte vi til Thale og udfordrede os selv med 2½ times kravlen rundt på forhindringsbaner af forskellig sværhedsgrad – alle hævet over jorden og bygget mellem træerne. Bestemt også en disciplin der krævede styrke, mod og udholdenhed.

Tirsdag cyklede vi en tur over dæmningen Rappbode-Talsperre. Det er en kæmpe dæmning på omkring 100 m i højden. Herefter gik turen til Hasselfelde og derefter hjem ad. Ialt ca. 62 km

Onsdag var sidste dag i Harzen. Og som rosinen i pølseenden havde vi gemt turen til toppen af Brocken til denne dag. Brocken er det højeste bjerg i Harzen. Der er 1142 m.o.h. med stigningen fordelt over 10 km.
Onsdag eftermiddag gik turen så tilbage til Danmark igen.

Det har været en fantastisk god tur – både på cyklen og socialt. Alle ryttere ydede en kanon indsats på træningsturene, og jeg er sikker på, at det har været en fantastisk optakt til den sidste del af løbssæsonen.

Tak til alle som deltog.

Ps. under menu’en ”Diverse dokumenter” på MyOCK kan du downloade profiler af de 5 ture vi har kørt.

23-09-2017 Klubfest 2017
20-09-2017 Indkaldelse til generalforsamling 2017