Julie Leth: Bane-benene er tilbage igen

23-03-2010 af Mr. News/AP
Det 17-årige dametalent fra Odder CK, Julie Leth, skal i den kommende uge i ilden ved VM, som bliver kørt på hjemmebanen i Ballerup Super Arena. Efter deltagelse i World Cuppen i Beijing, har Leth nu taget skridtet op og er nu VM-deltager for første gang, og det er noget, som hun ser meget frem til.

”Det er selvfølgelig kæmpe stort at skulle være med til elite-VM, og at det så er på hjemmebane, gør jo bare det hele meget bedre. Jeg er helt sikker på, at det bliver en helt kanon oplevelse, og jeg glæder mig meget til at forsvare de danske farver på hjemmebane,” fortæller Julie Leth mandag aften til Cykelmagasinet.dk, der er begyndt at mærke VM-cirkusset er ved at komme nærmere på.

”Jeg er så småt begyndt at kunne mærke, at VM kommer tættere på, og der er begyndt at komme lidt kriller i maven, men sådan skal det jo være, det er kun godt. Jeg bliver da nok også lidt nervøs dagene før jeg skal køre, og på konkurrence dagene, men sådan skal det jo være. Men jeg ved at det bare er fordi jeg ved, at jeg skal præstere og et tegn på, at jeg er klar,” tilføjer det danske dametalent.

På det danske landshold er der kun en pige i truppen, som er Julie, der dog ikke har følt sig udenfor i gruppen, men har følt sig velkommen blandt drengene.

”For mig har det slet ikke været et problem at være den eneste kvinde. Jeg var i Beijing med nogle af drengene i januar, så dem kendte jeg i forvejen, og jeg har slet ikke haft problemer med at falde til i gruppen. Drengene er helt super, og jeg hygger mig meget sammen med dem. Samtidig er de også langt mere erfarende, og jeg kan på den måde også lære noget af dem, specielt fordi de er gode til at give respons på det, jeg laver, så jeg på den måde kan forbedre mig.”

Forud for VM har landsholdet haft nogle hårde træningsdage på banen, hvor rytterne skulle finpudse formen. ”Der har været meget hård træning i de dage vi har været i VM lejren, og formen er blevet fin pudset. Jeg føler mig godt kørende. Inden VM lejren havde jeg ikke kørt bane i et stykke tid, men kørt en masse landevej, og jeg havde dermed en rigtig god grund form, men efter at have kørt så meget på bane, som jeg har gjort det sidste stykke tid, kan jeg nu mærke at farten fra banen og bane-benene er tilbage igen.”

”Jeg er primært med til det her VM for at lære og for at få erfaring. Jeg er stadig juniorrytter, og har stadig meget at lære, så det er svært at sige, hvad mine forventninger er placeringsmæssige. Det skal dog samtidig ikke fremstå, som om at jeg bare er med til VM for at lære, for det er jeg ikke. Det er VM, og den skal have hele armen. Jeg har et mål om at gå ud og præstere mit bedste, så jeg bagefter kan være tilfreds med min præstation, og så jeg bagefter ved, at jeg gjorde mit bedste! Jeg skal ud og tage nogle chancer og vise flaget, og det glæder jeg mig rigtig meget til,” slutter landsholdsrytteren til Cykelmagasinet.dk.

04-11-2017 Ordinær generalforsamling 2017
29-10-2017 Klubfest 2017