International erfaring til Odder's damer

04-05-2010 af Kaj Igor Hansen / Maria Kruse
Det er ved at være tradition at der er dansk deltagelse i GP Elsy Jacobs i Luxembourg, der blev kørt i weekenden
I år blev et jysk-fynsk distriktshold etableret med Mia Eskebjerg, Anette Berg og Nikoline Hansen fra OCKs dame-team samt Heidi Christiansen og Henriette Frederiksen fra Team Designa Køkken - Blue Water Ladies. Pigerne stillede op i de rød-hvide national farver.

GP Elsy Jacobs var blevet opgraderet til et UCI kategori 1.1 løb, og i forbindelse med Festival Luxembourgeois du Cyclisme Feminin, 1. og 2. maj, en del af et to dages arrangement, der includerede GrandPrix Mameranus, der er i UCI kategori 1.2.

De danske piger leverede en god indsats. Mia Eskebjerg og Anette Berg styrtede første dag, men kom blødende og forslåede op igen og gjorde en rigtig god indsats begge dage.

At de danske piger alle måtte se sig slået af tidsgrænsen er ikke noget at skamme sig over! De konkurrerede mod topprofessionelle ryttere fra verdenseliten, og det sætter også tingene i relief, at kun 69 af 159 startende holdt sig inden for tidsgrænsen den første dag - og kun 59 af 161 startende kom igennem løbet den anden dag.

Cervelo TestTeam satte et tydeligt præg på GP Elsy Jacobs. Emma Pooley uimodståeligt fra feltet og kørte sikkert hjem til en sejr.

På andendagen, i GP Mameranus, havde de andre favoritter lært lektien, og lod ikke Cervelo styre sagerne. Svenske Emma Johansson rykkede fri, og sammen med en fjerdeplads dagen før gjorde denne dags sejr hende til Festivalens "dronning". Emma Pooley faldt på andendagen for tidsgrænsen, ligesom de danske damer!

Annika Langvad kørte igen MTB World Cup i Houffalize i Belgien, og blev nr. 29 i det stærkt besatte felt med godt 100 startende damer. Annika har i øvrigt haft sin debut på landevejen, til ABC's indledningsløb, et løb hun vandt. Læs mere om Annika på www.annikalangvad.dk

Herhjemme i DK deltog Julie Lykke i Youth Tour, og var meget tæt på præmierækken, efter et flor kørt etapeløb.

Næste weekend går det løs med enkeltstart i Esbjerg, samt linieløb i hhv. Varde og Slagelse.

Foto: Kaj Igor Hansen

26-10-2020 Der er stadig generalforsamling på tirsdag - se opdaterede coronatiltag her
18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
14-09-2020 Første gang er ikke altid lykkens gang
14-09-2020 Vandrepokaleer