Top banner
Du er her: Nyheder Print
colorbanner
        FORSIDE
        NYHEDARKIV
        TIL NYE RYTTERE
        TRÆNINGSTIDER
        KØB & SALG
        BILLEDER
        LINKS
        SPONSORER
        KONTAKT
        SOCIALE MEDIER

Julie Leth efter VM-guld: Nu kører jeg efter medaljer i scratch

12-08-2010 af Mr. Update/AP
Julie Leth blev onsdag blev juniorverdensmester i pointløb efter at have indkørt 35 point. Cykelmagasinet.dk har snakket med den unge pige ovenpå VM-sejren i den italienske by Montichiari.

”I starten af løbet, er der faktisk ikke noget der fungerer, og jeg kører rigtig dårligt. Jeg føler, jeg er ved at sætte det hele over styr og hovedet er ikke rigtig med. Jeg kan ikke køre med om pointene i spurterne, så jeg beslutter mig for at skifte taktik. Jeg ville køre spurterne længere ude fra. Jeg kommer afsted med en spanier, og vinder en spurt, og vi vælger så at forsætte. I mens vi er af sted, vinder jeg en spurt mere, hvilket betyder, at jeg da vi når feltet ligger i front med 30 point. En gruppe med en del andre favoritter kommer afsted, og jeg laver i feltet et stort arbejde for, at de ikke skal komme op, men de knokler hårdt derude. Jeg vælger derfor at spare mig, og det passer med at udbryder gruppen kommer op kort inden anden sidste spurt, som jeg kører hårdt og vinder, mens de selvfølgelig stadig var trætte efter omgangen,” fortæller Julie Leth til Cykelmagasinet.dk fra Italiens VM-by.

Med en omgang tilbage af løbet, havde Leth 7 points forspring, hvilket gjorde, at VM-guldet var i hus allerede før sidste spurt. Dermed blev sejren taget med 2 points forspring.

”Pludselig går det op for mig, at jeg fører med 7 point, da der kun mangler en spurt, hvilket betyder at jeg var sikker verdensmester. Det var slet ikke til at forstå, og jeg måtte flere gange kigger ned på min træner Lars Brian Nielsen, som bare sagde "kør, kør, kør". Jeg vælger at holde mig lidt tilbage til sidst, da det havde været et løb med mange styrt, og jeg var selv ved at blive revet med ned kort inden mål,” lyder det videre fra OCK Ladies-rytteren, der beskriver, hvordan det er at være verdensmester.

”Det er fantastisk at være verdensmester, og jeg tror ikke helt, at jeg har fattet det endnu. Jeg er bare så glad. Det er noget jeg har kæmpet for og trænet for, så det er dejligt at det er lykkes. I dag har jeg bare nydt sejren, men i morgen skal der stilles fokus igen. Scratch løbet er et nyt løb, jeg stiller op til det med stor selvtillid, men i løb som scratch og pointløb skal man jo også være heldig og undgå uheldet, men nu må vi se, det er klart, at jeg gerne vil køre med om medaljerne igen,” slutter Leth til Cykelmagasinet.dk.


10 seneste nyheder:
31-01-2021 Regnskabsorientering 2020 - opdateret
13-01-2021 Vintertræningslejr i Sondrup
02-12-2020 B og U arrangement tirsdag 15. december kl. 1800
04-11-2020 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2020
26-10-2020 Der er stadig generalforsamling på tirsdag - se opdaterede coronatiltag her
18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
 


 
Kvickly Odder Løbet
 
 
Tour de Himmelfart
Tour de Himmelfart - dansk version Tour de Himmelfart - english version
 
 
Hads Herred Rundt
 
 
BLIV CYKELRYTTER
 
 
Team OK-Kvickly Odder
 
Team VIFRA-Kvickly Odder
 
 
Trek Cross