To OCK Ladies-ryttere udtaget til landsholdet

27-03-2011 af Mr. Update/AP
Det danske damelandshold har fået en invitation til UCIs World Cup-løb, Flandern Rundt, som køres den 3. april, og starter dermed en spændende international sæson, der gerne skulle kulminere med VM i København til september.

Det danske damelandshold skal i år køre følgende UCIs World Cup-løb og løb, som forberedelser til VM.

3/4 Flandern Rundt - Belgien UCI WC
4/4 Grand Prix de Dottignies UCI 1.2
14/4 Drentse 8 - Holland - UCI 1.2
16/4 Ronde van Drenthe - Holland UCI WC
29/7 Vårgarda TTT - Sverige UCI WC
31/7 Vårgarda - Sverige UCI WC
27/8 Grand Prix de Plouay - Frankrig UCI WC
06-11/9 Profile Ladies Tour - Holland - UCI 2.1

Til Flandern Rundt er følgende ryttere udtaget: Margriet Kloppenburg (Dura Vermeer Ladies Cycling Team), Tina Nielsen, Henriette Frederiksen (Blue Water Cycling Ladies), Julie Leth og Michelle Lauge (Team OCK Ladies).

Til Grand Prix de Dottignies er følgende ryttere udtaget: Maria Grandt Petersen (Team Abus-Nutrixxion), Tina Nielsen, Henriette Frederiksen (Blue Water Cycling Ladies), Julie Leth og Michelle Lauge (Team OCK Ladies).

- Vi tager sæsonen 2011 med det største alvor, da damerne skulle gerne forberede sig på det højeste niveau igennem sæsonen og være klare til vores hjemmebanes VM, siger Thierry A. Muraour, der fungerer som leder på turene med damelandsholdet til de internationale UCI løb.

- Vi har bl.a. 5 World Cupps på programmet og en række udfordrende løb. Så vi må "step by step", løb efter løb, blive bedre og bedre. Vi har meget at lære endnu, men vi lærer bedst, når vi kører de rigtige løb, hvor der er 180 til 200 kvinder til start. Vores danske damer skal vænne sig til at køre med de bedste ryttere og hold i verden, da de skal møde dem igen til september på VM ruten. Så vejen til Rudersdal starter på næste søndag i Flandern Rundt. De hjemlige løb bliver også et vigtigt brik i spillet, da jeg vil også udtage de ryttere til de resterende UCI løb, som præsterer de bedste resultater i de danske løb, såsom DM og Dame Cup 2011. I 2010 deltog det dankse landshold kun i 2 World Cupps i Sverige, men Danmark formåede at slutte som nr. 7 ud af 35 nationer i World Cuppens slutstilling.

Foto: Kaj Igor Hansen

07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb