Dansk mester: VM-medajle er urealistisk

20-09-2011 af Mr. Update/AP
Julie Leth, der er dansk mester, er en af de ryttere, der skal viste de dansker farver frem på hjemmebane i kvindernes landevejsløb ved VM, hvor flere udenlandske stjerner er til start.

Den danske mester, Julie Leth, tror ikke på, at hun på lørdag kan vinde endnu en VM-trikot, når kvindernes landevejsløb ved VM bliver kørt over 140 km med mål på Geels Bakke i København.

- Konkurrencen er meget hård ved VM i København. Der er en stærk hollænder, en svensker og flere italienere. Vi må forsøge at holde os fremme, og hvis vi rammer dagen, kan vi få en god placering, men det er urealistisk at tale om medalje, siger Julie Leth til Odder Avis.

For præcis en uge siden blev Leth udtaget til VM på hjemmebane efter en rigtig flot indsats i det hollandske etapeløb Holland Ladies Tour, hvor hun efter en uheldig start fik kæmpet sig tilbage i løbet.

- Jeg ventede spændt på udtagelsen. Jeg vandt det danske mesterskab, men det var ikke nok til at blive udtaget. Mit etapeløb i Holland i sidste uge var afgørende for, at jeg fik billetten til VM, lyder det fra det danske talent.

Til landevejsløbet stiller Dorthe Lohse (Silkeborg IF), Michelle Lauge (Odder CK) og Julie Leth (Odder CK) op for det danske landshold, men niveauet er ikke til at køre med de allerbedste, vurderer Leth.

- Vi vil forsøge at hjælpe hinanden på det danske hold, men vi har ikke niveauet til at køre med de allerbedste. Det kan være en fordel, at jeg har været til junior-VM på landevej og til VM på bane, men et senior-VM er alligevel noget helt andet, vurderer hun.

21-11-2018 U19 Bronze vinder til Team OK Kvickly Odder 2019
21-11-2018 Julehygge i klubben