15-årig OCK-rytter får DM-bronze i U19

17-11-2011 af OCK Ungdomsafdeling/AP
Odder Cykel Klubs 15-årige Patrick Leth har haft et par travle og succesfulde uger. Først blev han udtaget til ungdomslandsholdets træningssamling på landevejen. Derefter blev han inviteret med til fast træning med juniorlandsholdet på bane en gang om uger i Ballerup, og så har han lige været med til sit første Junior-DM på bane, som løb af stablen i sidste weekend.

To discipliner fredag
Første løb var et 40 omganges (10km) Scratch-løb. Det blev et meget taktisk løb med mange angreb, hvor det til sidst endte i en meget tæt spurt. Patrick spurtede sig til tredjepladsen og fik en flot bronzemedalje.

Næste løb var pointløb over 100 omgange (25km), hvor der blev angrebet lige fra start. I de første to spurter var feltet samlet, hvorefter Patrick forsøgte sig med et angreb sammen med Mathias Kriegbaum (Team Cykling Ringsted). Duoen var på jagt efter en vunden omgang, men kræfterne slap om for Patrick, der måtte opgive at følge med sin følgesvend. Kriegbaum tog guldmedaljen, mens Patrick blev nummer 10.

Set meget frem til sprint
Næste dag skulle de køre sprint. En disciplin, Patrick havde set meget frem til at skulle køre på den ovale bane.

Først skulle der køres 200 meter på tid, hvorefter de otte bedste skulle køre match mod hinanden. Patrick blev nummer 4 i tiden 12.160 og skulle køre første sprint mod 18-årige Simon. Patrick kørte et meget flot løb, hvor han med stor styrke tog initiativet og vandt flot og var klar til semifinalen, hvor han skulle møde storfavoritten Mark Rasch Jensen (DCR Ballerup).

Der skulle køres bedst af tre. Patrick vandt den første, mens Mark Racsh vandt de to næste, og dermed skulle Patrick køre om bronze mod Frederik Bohé (CC Hillerød). Det blev tre spændende sprintermatcher, hvor de først vandt en hver og i sidste og afgørende vandt Frederik, men da han havde kørt ureglementeret undervejs, blev han deklasseret. Bronzemedaljen gik derfor til Patrick, der blev vinder af den sidste match.

Omnium på programmet
Søndag skulle der så køres Omnium, som er 5 forskellige discipliner (dog kun de otte bedste i 5. disciplin).

Først skulle rytterne køre en omgang på tid (250m), hvor Patrick igen viste, at han er en hurtig, ung mand og blev en flot nummer 5. Næste disciplin var Scratch over 32 omgange (8 km) , som blev et meget taktisk løb med masser af angreb. I spurten fik Patrick kørt sig til en 9. plads. I udskilningsløbet kørte Patrick et meget godt og klogt løb, hvor han var hele tiden fremme, så han ikke kom i klemme eller blev lukker inde i en sprint. Det lykkes for Patrick at køre en flot 5. plads hjem og var rigtigt godt med fremme i det samlet klassement.

4. afdeling var pointløb over 60 omgange (15km), som igen var et taktisk løb med mange angreb. Igen lykkes det for Patrick at køre godt med i de forskellige sprint og sluttede løbet som flot nummer 8.

Det var nu lagt op til 5. og afgørende disciplin: 1500 meter individuel forfølgelsesløb, som skulle køres mellem de 8 bedste i det samlede klassement. Da Patrick var en flot nummer 6 efter de første 4 afdelinger, skulle han køre mod den stærke Elias Helleskov Busk (Team Blue Water). Patrick var ved at være godt træt efter de tre dages meget hårde løb, men formåede alligevel at køre en flot 7. plads hjem i tiden 1.57.462 og forsvarede sin samlede 6. plads i Omnium-mesterskabet.

Det var en meget træt Patrick, der skulle den lange tur hjem til Jylland, men også en meget tilfreds rytter, som havde fået mange positive ”skulderklap” fra både andre ryttere og forældre, samt også stor ros fra både ungdoms- og juniorlandstrænerne.

23-11-2017 Klar til cyklecross i Odder
04-11-2017 Ordinær generalforsamling 2017