Førertrøjerne skiftede efter gadeløbet

17-05-2012 af Mr. Update/AP
Dagens anden etape blev torsdag afviklet i årets Tour de Himmelfart i Odder, da der blev kørt gadeløb på en godt 1,5 km lang rute.

Torsdag eftermiddag blev 2. etape af årets Tour de Himmelfart kørt i de i alt 11 klasser. Etapen blev kørt som et gadeløb på en godt 1,5 km lang etape, hvor flere ryttere måtte overgive førertrøjen til en nu ejermand.

Efter gadeløbet blev skiftede førertrøjen ejermand i U17, hvor norske Kristoffer Halvorsen (CK Sør) nu er i gult. Halvorsen tog etapesejren efter 35 minutters gadeløb foran Casper Pedersen (DCR Ballerup) og Magnus Bak Klaris (Amager CR), mens feltet var få sekunder efter. I den samlede stilling har nordmanden et forspring på DCR Ballerup-rytteren.

Førertrøjen skiftede også i Dame Junior. Hollandske Jeanne Korevaar (Team Westland/Spartaan/Arckel) var hurtigst, da gadeløbet blev afgjort i en massespurt, hvor landsmændene Kirsten Coppens (RSC De Zuidwesthoeck) og Corine Van Der Zijden (Distrikt Zuid Holland) måtte se sig henvist til anden- og tredjepladsen. Med en syvendeplads på etapen kunne Cecilie Uttrup Ludwig (KCK Herlev) iklæde sig den gule førertrøje, som hun nu fører med fire sekunder.

I Junior klassen forsvarede Team Roskilde Junior Nicklas Bøjes førertrøje, som han erobrede på formiddagens etape. Trods flere udbrudsforsøg kom feltet samlet til mål, hvor Mathias Rask Jeppesen (CHJ Group - Comentor) var hurtigst foran Bøje i førertrøjen, mens norske Sivert Fandrem (Lillehammer CK) blev nummer tre. Med andenpladsen forsvarede Bøje førertrøjen.

Fredag bliver 3. og 4. etape kørt. Om formiddagen køres en enkelstart, mens rytterne om eftermiddagen skal igennem et Kriterium. Lørdag gælder det løbets kongeetape, hvor rytterne skal over Pederstrup-bakken.

Se resultaterne her.

21-11-2018 U19 Bronze vinder til Team OK Kvickly Odder 2019