Danskere satte solidt aftryk på tre belgiske Kermesse-løb

24-05-2012 af Eliteafdelingen
Et hold bestående af Jesper Hansen (Odder CK), Jacob Linkis (Odder CK), Anders Damgaard Christiansen (BikeToyz-Kvickly Odder) og Jesper Kael (Randers CK) var i Kristi Himmelfartsdagene i Belgien for at køre tre Kermesse-løb i kategori 1.12B.

Om end det ikke blev til endelig sejr i nogen af løbene, satte de fire ryttere et markant aftryk på alle tre løb, hvor de vandt adskillige omgangsspurter og i et enkelt af løbene opnåede to top 10-placeringer.

Torsdag deltog rytterne i et løb i Destelbergen, hvor der skulle køres 116 km fordelt på 14 omgange af 8,3 km. Her sad både Jacob Linkis og Jesper Kael med i et 8 mand stort udbrud, som kørte væk efter ca. 10 km, og som formåede at holde et jagtende felt bag sig helt indtil ca. 20 km fra mål. Undervejs i udbruddet lykkedes det Jacob Linkis at vinde en omgangsspurt. I spurten om den endelige sejr kørte Jesper Hansen ind på en 31. plads i det 150 mand store felt.

Efter en hviledag fredag deltog rytterne om lørdagen i et løb i byen Roeselare. Her skulle der køres 22 omgange af 5 km eller i alt 110 km. I løbet i Roeselare var de fire danskere særdeles aktive og var til stede i samtlige løbets faser. Anders Damgaard Christiansen og Jacob Linkis vandt således henholdsvis 4 og 3 omgangsspurter, hvoraf den ene af Anders Damgaard Christiansens var en såkaldt "superpremie". På de sidste omgange blev Jacob Linkis, der på det tidspunkt lå alene i front, indhentet af en 6-mandsgruppe, hvori Jesper Hansen sad med. Denne gruppe holdt hjem, men Jesper Hansen og Jacob Linkis måtte på stregen nøjes med henholdsvis 5. og 7. pladsen. Anders Damgaard Christiansen kørte i feltets spurt ind på en 17. plads.

Søndag var det et løb på 110 km i byen Westrem, der skulle prøves kræfter med. Også her var danskerne aktive fra start, men måtte alligevel se det afgørende udbrud køre væk uden at være repræsenteret. Jesper Hansen og Anders Damgaard Christiansen gik derefter med i nogle forfølgergrupper, men fik aldrig kontakt til frontgruppen. Resten af feltet blev en omgang efter sprængt fuldstændigt, og her sad Jacob Linkis og Jesper Kael med i den forreste gruppe. I mål kørte Jesper Hansen ind på en 13. plads, Anders Damgaard Christiansen på en 20. plads, Jacob Linkis på en 25. plads og Jesper Kael på en 37. plads.

De fire ryttere deltager i næste weekend i de danske pinseløb.

18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
14-09-2020 Første gang er ikke altid lykkens gang
14-09-2020 Vandrepokaleer