15-årige Anthon Charmig med i front til junior DM

24-06-2013 af Peter Vestergaard
Odder-rytteren, der kun lige er gammel nok til at køre i U17, fik dispensation til at stille op til junior DM. Anthon kvitterede med en 9-plads i enkeltstart og en 17-plads til linieløbet. Det er suverænt klaret i et bomstærkt og stort felt på 150 ryttere, der alle er mindst to år ældre - og flere med internationale topplaceringer.

Odder Cykel Klub har grund til at være stolt af Anthon Charmigs bemærkelsesværdige resultater. Anthon, der for tre måneder siden fyldte 15 år, har længe været en del af U17-landsholdet. Holdet fik dispensation til at stille op til junior DM, så dermed fik Anthon chancen, som han udnyttede på flotteste vis.

Torsdag galt det den 27 kilometer lange enkeltstart med start og mål i Vordingborg, og helt sensationelt blandede den unge Odder-rytter sig med de allerbedste juniorryttere. Ud af 119 startende ryttere blev Anthon nummer ni i tiden 36 min. 54 sekunder, hvilket var cirka 1 minut efter vinderen Emil Wang, fra ABC Junior. Løbets anden Odder-rytter, Jesper Sommer Jensen, blev nummer 42 i tiden 38 min 42 sekunder.

”Det var vist en blanding af, at jeg havde diamanter i benene, og at ruten lå godt til mig med flere bakker undervejs”, siger Anthon Charmig.

Søndag skulle Anthon vise, at resultatet i enkeltstarten ikke bare var et enligt lykkeridt, da der skulle køres 129 km linieløb. Løbet var domineret af store hold som Blue Water og Team Roskilde Junior, men Anthon var også aktiv i front. Med 53 km til mål var han og fire af favoritterne, Mathias Kriegbaum og Mads Corell (Roskilde Junior), Andreas Holm Gylling (Blue Water Junior) og Alexander Sacht (Comentor-Ribe Cykellager) i udbrud, men Anthon var uheldig med en punktering. Kort før mål blev feltet samlet, og det blev til spurtsejr til Mads Cabel Svendaard, mens Anthon fik spurtet sig frem til en præmieplads som nummer 17. Også Jesper Sommer fik noteret samme tid.

07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb
03-10-2017 Løbsreferat: Tønder og Bov