Top banner
Du er her: Nyheder Print
colorbanner
        FORSIDE
        NYHEDARKIV
        TIL NYE RYTTERE
        TRÆNINGSTIDER
        KØB & SALG
        BILLEDER
        LINKS
        SPONSORER
        KONTAKT
        SOCIALE MEDIER
Foto: Martin Hansen

Juniorerne med fremme i Holland

31-07-2014 af Martin Hansen, Claus Lund og Flemming Kajberg Jensen
Odders talentfulde juniorhold, deltager i disse dage i ”European Junior Cycling Tour Assen” i Holland. Det er et etapeløb, som køres med en etape hver dag, fra mandag til lørdag. Der er deltager mange forskellige nationer. Holland, Tyskland, Storbritannien, Sydafrika, Norge, Luxembourg og Danmark.
Her kommer et referat, fra sportsdirektør Martin Hansen, fra de første etaper.


Prolog - Mandag
Et par timer før start, ankom vi til start området. Alt udstyr og cykler blev gjort klart. Rytterne var klar, og der herskede en god stemning på holdet. Rytterne pumpede løs på deres hometrainere, med lidt over 1 time til start. Det er varmt og sveden dryppede ned ad rytterne, når de træder for fulde gardin for at få pulsen op. Under opvarmningen kan de mærke hvor hårdt der egentligt skal trædes og at det er syren i benene der kommer først og at man ikke rigtig når at få pulsen op, så kort er distancen. Selv os der ser drengene puste efter vejret, begynder at svede en smule. Man mærker at de virkelige er tændte men måske lidt nervøse over den korte prolog på kun 940meter. De har været nede og se ruten og vendepunktet. De har set de andre klasser køre og set hvor man begynder at bremse inden vendepunktet.

Start rækkefølgen er samme som rækkefølgen man var tilmeldt i. Dvs at alle vores ryttere startede inden for 3 min. Og det gik rigtig stærkt for man nåede ikke at sende alle afsted før den første rytter kom retur pustende forbi startstedet og kommentaren kom ud ”Fuck det gik stærkt”. Efter 5 min har alle været igennem og man tænker lidt. Det kunne ikke gå mere glat og så nu er det bare at vente på resultatet.

Vi havde været ude at se ruten, specielt vendepunktet var vi meget opmærksomme på. Det var et 180 grader sving og så ca. 400 meter hjem igen. Det var en lang opvarmning til trods for at vi kun skulle køre omkring 1½ minut, men der var god tid og vi alle var godt fokuseret. Ca. 30 minutter før vi alle skulle starte trillede vi op til start, så der ikke var noget stress inden start.

Jakob Dybdahl: ”Det var en mærkelig nervøsitet man havde inden start, da man vidste det ikke ville tage lang tid, men stadig være hårdt mentalt at få sig selv til at køre helt ud til målstregen. Da jeg stod på startrampen prøvede jeg at tænke min taktik igennem og det vi havde snakket omkring vendepunktet. Vi havde snakket om at vi skulle bremse meget sent for at komme hurtigst igennem, så det ville jeg prøve. Da jeg så nåede derned og skulle til at bremse er min fart omkring 55 km/t, men det var ALT for sent! Jeg blokerede min bagbremse og var lige ved at pløje nogle tilskuere ned. Men jeg kom rundt og så skulle der ellers bare hentes det tabte tid. Jeg kom ind i en overraskende god tid til trods for mit vendepunkt og blev nr. 19.

Anders Fynbo: ”Jeg havde en god mavefornemmelse inden prologen, da jeg kørte løbet sidste år og kørte i top 10 på netop den samme prolog. Så selvtilliden var i top inden starten, men på startrampen kunne jeg godt mærke nervøsiteten, da man godt ville leve op til sidste års resultat. Dog med en forbedring på 0,5 sekund i forhold til sidste års tid, rækte det ikke længere end til en 18. Plads. Er dog stadig forholdsvis tilfreds, da udstyret ikke var på niveau med sidste års.

Resultat – Prolog - 940 mtr (med vendepunkt)
1. Peter Lenderink (WRV de Peddelaars - Holland) 1:15.420
2. Erland Blikra (Stavanger Sykleklubb - Norge) 1:15.820
3. Til Schuster (SC Berling – Tyskland) 1:16.730
4. Chiel Breukelman (WRV de Peddelars – Holland) 1:16.960
5. Michel Bodegraven (WRV de Peddelars – Holland) 1:17.580

12. Jonas Hougaard Jensen (Team Bravida Georg Berg) 1:18.560
18. Anders Fynbo (Odder Cykel Klub) 1:19.130
19. Jakob Dybdahl (Odder Cykel Klub) 1:19.210
20. Jannick Bech (Tean Bravida Georg Berg) 1:19.240
30. Casper Ingeberg (Odder Cykel Klub) 1:20.070
42. Frederik Nørgaard Lund (Odder Cykel Klub) 1:21.010
48. Nicolaj Jeppesen (Team Bravida Georg Berg) 1:21.370
76. Louis Sørensen (Team Bravida Georg Berg) 1:23.280
77. Mikkel Fenneberg (Team Bravida Georg Berg) 1:23.290
78. Thomas Henningensen (Team Bravida Georg Berg) 1:23.330
79. Jesper Sommer (Odder Cykel Klub) 1:23.340
84. Søren Pedersen (Team Bravida Georg Berg) 1:23.670
89. Jonas Vingegaard Rasmussen (Odder Cykel Klub) 1:23.910
96. Lasse Holmgaard (Team Bravida Georg Berg) 1:24.570
98. Frederik Jeppesen (Odder Cykel Klub) 1:24.680

Resten af resultaterne kan man se via dette link: http://www.wielrennen.net/2014assen/dag01/w1001.htm.


1. etape - Tirsdag
Dagens etape stod på gadeløb. 30 runder a 1,79km i alt 53km.
Rytterne skulle først starte kl 15.20 så vi tog ud for at kigge på onsdagens konge etape. Der var et sted hvor de skulle over 4,4 km brosten. Igen var det meget varmt så der skulle hele tiden drikkes en masse væske. Da vi kommer til brostenstykket er det ikke brosten der ligger der. Faktisk kan man ikke se hvad man køre på for der er så meget græs på underlaget. Det viser sig at være en masse små sten der ligger der. Vejen er ikke særlig bred max 3 meter. Køre man af vejen kan man risikere at havne i en mudderpøl. 4,4 km det er godt nok et langt stykke med de sten, men det føltes nu alligevel fedt at tromle over stenene. Spændende....

Da vi bor i et dejligt hus på en campingplads meget tæt på Assens cyklede vi til starten. Der er trukket lod om start rækkefølgen, vi har en rytter i hver gruppe. Desværre blev starten udsat med 20 min men der stod rytterne allerede i deres start. Så de stod længe uden at rører benene og det var bare pokkers varmt.

De kom endelig afsted og med det samme var tempoet meget højt og derved kommer pulsen på max på rekord tid. Det var nu meget spændene som tilskuer at se rytterne komme susende forbi, flere med sammenbidte ansigter. Omkring 10 omgange var det slut for Frederik Jeppesen og Casper Ingeberg. De nåede ikke at få pulsen ned efter det hårde udlæg. Efter 10 runder kom også dagens første rigtige udbrud. Den førende rytter var sammen med en anden rytter stukket af. Kort tid efter kom en gruppe på 12-14 ryttere afsted og så gik tempoet i feltet ned efter en kort jagt. Med ca. 10 runder igen kom der pludselig en lille rytter i syne på opløbsstrækningen. Det var Jonas der var stukket af fra feltet og tog jagten op. Der var ca. 20 sek. op da han passerede mållinjen. Næste omgang 14 sek. og man kunne se på ansigtet ”hvor ondt det gjorde” men også ”at jeg giver ikke op”. Næste omgang var han 11 sek. efter. Ansigtet sagde samme historie. Feltet tog en slapper så de lå ca. 30 sek. efter. Næste omgang kom Jonas op til gruppen som også havde hentet de 2 foran. Det var sgu for vildt. De andre ryttere må ha tænkt hvad fanden laver den lille rytter her. Frontgruppen var samlet indtil 5 omgange igen, i feltet var der igen aktivitet hvor bl.a. Jakob og Jesper prøvede at komme væk flere gange. Med 3-4 runder igen har 4 ryttere rykket væk fra frontgruppen. I den 4 mands gruppe sidder selvfølgelig Jonas der igen havde fået lidt luft. De øger og har omkring 10 sek. da de går ud på sidste runde. Puha det bliver sgu spændende at se det her. I Sidste sving ser vi Jonas komme først med et lille hul på 20-30 meter. Han kan dog ikke holde helt hjem og bliver overspurtet til sidst, men sikke en præstation han har lavet med at køre op til frontgruppen på egen hånd og så have kræfter og mod på at køre finalen. Jakob og Anders fik spurtet sig frem i feltet at blev begge top 5 i feltets spurt. Jesper og Frederik Lund kom ind i samme tid men lidt længere nede. Så generelt en god dag for Odder rytterne.

Jonas Vingegaard Rasmussen: ”Gadeløbet blev kørt hårdt fra starten, og det blev rigtigt hårdt. Jeg prøvede flere gange at rykke fri af feltet men det lykkedes ikke at komme væk. Senere spørger jeg Jakob hvor langt der er igen, fordi cykelcomputer ikke virkede, omgangen efter kørte jeg væk fra feltet og alen op til udbruddet, 3 meget hårde omgange, jeg blev nødt til at gå over min AT grænse for at lukke hullet op til de forreste. Da jeg kom op til de forreste skulle jeg lige have en pause, med Ca. 3 omgange tilbage kørte jeg væk fra den forreste gruppe sammen med 3 andre, da jeg udnyttede at førertrøjerne kiggede på hindanden, vi var 2 der trak i starten, efter flere råb om at de andre skulle trække, ville de endeligt tage føringer, og derved øgede vi forspringet til forfølgerne. Jeg prøvede og køre fra dem til sidst, jeg fik ca. 40 meters hul, og holdt det til der var 250 meter tilbage, så kom de forbi mig. Bagefter var jeg helt færdig, pga., det hårde tempo, varmen og fordi jeg lagde i så lang tid alene.

Resultat 1. etape - 53 km.
1. Tom Wijkel (WRV de Peddelars – Holland) 1:15:55
2. Oliver Maxwell (Windmill Wheels Cycling – Storbritanien) s.t.
3. Abe Celi (WV de Jonge Renner – Holland) s.t.
4. Jonas Vingegaard Rasmussen (Odder Cykel Klub) + 2 sek.
5. Stefan Kreder (Willebrord Wil Vooruit - Holland) +14 sek.

13. Mads Torp (Team Bravida Georg Berg) s.t.
17. Søren Pedersen (Team Bravida Georg Berg) s.t.
22. Jonas Hougaard Jensen (Team Bravida Georg Berg) +45 sek.
27. Jakob Dybdahl (Odder Cykel Klub) +51 sek.
28. Anders Fynbo (Odder Cykel Klub) s.t.
29. Nicolaj Jeppesen (Team Bravida Georg Berg) s.t.
58. Louis Sørensen (Team Bravida Georg Berg) s.t.
59. Jesper Sommer (Odder Cykel Klub) s.t.
76. Frederik Nørgaard Lund (Odder Cykel Klub) s.t.
82. Mikkel Fenneberg (Team Bravida Georg Berg) +1:04 min
109. Lasse Holmgaard (Team Bravida Georg Berg) +5:55 min
110. Casper Ingeberg (Odder Cykel Klub) s.t.
111. Frederik Jeppesen (Odder Cykel Klub) s.t.

Samlet stilling – efter 1. etape
1. Oliver Maxwell (Windmill Wheels Cycling – Storbritanien) 1:17:04
2. Tom Wijkel (WRV de Peddelars – Holland) s.t.
3. Abe Celi (WV de Jonge Renner – Holland) +1 sek.
4. Jonas Vingegaard Rasmussen (Odder Cykel Klub) +9 sek.
5. Til Schuster (SC Berlin – Tyskland) +18 sek.

14. Mads Torp (Team Bravida Georg Berg) +28 sek.
17. Søren Pedersen (Team Bravida Georg Berg) +30 sek.
19. Jonas Hougaard Jensen (Team Bravida Georg Berg) +54 sek.
28. Anders Fynbo (Odder Cykel Klub) +1:01 min.
27. Jakob Dybdahl (Odder Cykel Klub) s.t.
34. Jannick Bech (Team Bravida Georg Berg) +1:02 min
47. Frederik Nørgaard Lund (Odder Cykel Klub) +1:04 min
52. Nicolaj Jeppesen (Team Bravida Georg Berg) s.t.
67. Louis Sørensen (Team Bravida Georg Berg) +1:06 min
68. Jesper Sommer (Odder Cykel Klub) s.t.
83. Mikkel Fenneberg (Team Bravida Georg Berg) +1:19 min
93. Casper Ingeberg (Odder Cykel Klub) +6:16 min
102. Thomas Henningsen (Team Bravida Georg Berg) +6:19 min
108. Lasse Holmgaard (Team Bravida Georg Berg) +6:20 min
109. Frederik Jeppesen (Odder Cykel Klub) s.t.

Resten af resultaterne kan man se via dette link: http://www.wielrennen.net/2014assen/dag02/w1002.htm.


2. etape - Onsdag
Dagens etape bød på endnu en optur for Odders ryttere da de fik en mand i top 10, samt at Jonas Vingegaard Rasmussen, strøg en plads op i den samlede stilling. Så han nu ligger nr. 3 samlet.

Resultat 2.etape
1. Stefan Kreder (Willebrord Wil Vooruit – Holland) 2:13:24
2. Erlend Blikra (Stavanges Sykleklubb – Norge) s.t.
3. Til Schuster (SC Berlin – Tyskland) s.t.
4. Julian Spierings (Willebrord Wil Vooeuit – Holland) s.t.
5. Jakob Dybdahl (Odder Cykel Klub) s.t.

14. Jonas Hougaard Jensen (Team Bravida Georg Berg) s.t.
27. Mads Torp (Team Bravida Georg Berg) s.t
28. Nicolaj Jeppesen (Team Bravida Georg Berg) s.t.
42. Jannick Beck (Team Bravida Georg Berg) s.t.
48. Jesper Sommer (Odder Cykel Klub) s.t.
55. Louis Sørensen (Team Bravida Georg Berg) s.t.
56. Jonas Vingegaard Rasmussen (Odder Cykel Klub) s.t.
59. Thomas Henningsen (Team Bravida Georg Berg) s.t.
62. Søren Pedersen (Team Bravida Georg Berg) s.t.
72. Lasse Holmgaard (Team Bravida Georg Berg) +10:01 min.
73. Mikkel Fenneberg (Team Bravida Georg Berg) s.t.
86. Frederik Jeppsen (Odder Cykel Klub) s.t.
87. Frederik Nørgaard Lund (Odder Cykel Klub) s.t.
88. Casper Ingeberg (Odder Cykel Klub) s.t.
89. Anders Fynbo (Odder Cykel Klub) s.t.

Samlet stilling – efter 2. etape
1. Oliver Maxwell (Windmill Wheels Cycling – Storbritanien) 3:30:28
2. Abe Celi (WV de Jonge Renner – Holland) +1 sek.
3. Jonas Vingegaard Rasmussen (Odder Cykel Klub) +9 sek.
4. Til Schuster (SC Berlin – Tyskland) +10 sek.
5. Erlend Blikra (Stavenges Sykelklubb – Norge) s.t.

14. Mads Torp (Team Bravida Georg Berg) +28 sek.
16. Søren Pedersen (Team Bravida Georg Berg) +30 sek.
19. Jonas Hougaard Jensen (Team Bravida Georg Berg) +54 sek.
27. Jakob Dybdahl (Odder Cykel Klub) +55 sek.
34. Jannick Bech (Team Bravida Georg Berg) +1:01 min.
43. Nicolaj Jeppesen (Team Bravida Georg Berg) +1:03 min.
55. Louis Sørensen (Team Bravida Georg Berg) +1:05 min.
56. Jesper Sommer (Odder Cykel Klub) s.t.
68. Thomas Henningsen (Team Bravida Georg Berg) +6:19 min.
72. Anders Fynbo (Odder Cykel Klub) +11:02 min.
75. Frederik Nørgaard Lund (Odder Cykel Klub) +11:04 min.
87. Mikkel Fenneberg (Team Bravida Georg Berg) +11:19 min.
96. Casper Ingeberg (Odder Cykel Klub) +16:17 min.
110. Lasse Holmgaard (Team Bravida Georg Berg) +16:21 min.
111. Frederik Jeppesen (Odder Cykel Klub) s.t.

Resten af resultaterne kan man se via dette link: http://www.wielrennen.net/2014assen/dag03/w10tijd.htm.

Det bliver spændende at følge de næste dage.


10 seneste nyheder:
31-01-2021 Regnskabsorientering 2020 - opdateret
13-01-2021 Vintertræningslejr i Sondrup
02-12-2020 B og U arrangement tirsdag 15. december kl. 1800
04-11-2020 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2020
26-10-2020 Der er stadig generalforsamling på tirsdag - se opdaterede coronatiltag her
18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
 


 
Kvickly Odder Løbet
 
 
Tour de Himmelfart
Tour de Himmelfart - dansk version Tour de Himmelfart - english version
 
 
Hads Herred Rundt
 
 
BLIV CYKELRYTTER
 
 
Team OK-Kvickly Odder
 
Team VIFRA-Kvickly Odder
 
 
Trek Cross