Top banner
Du er her: Nyheder Print
colorbanner
        FORSIDE
        NYHEDARKIV
        TIL NYE RYTTERE
        TRÆNINGSTIDER
        KØB & SALG
        BILLEDER
        LINKS
        SPONSORER
        KONTAKT
        SOCIALE MEDIER
Foto: Martin Kajberg Jensen

Spændende Tour de Himmelfart i vente

21-04-2015 af Flemming Kajberg Jensen
Med 3 uger til start, til årets Tour de Himmelfart, er det tid til, at gøre den første status, inden løbet går i gang.
Med omkring 700 ryttere, fordelt på 11 klasser, bliver det igen i år et etapeløb, hvor det kræver sin mand, eller kvinde, hvis man ønsker at bestige det øverste trin på podiet.
Med 6 nationer til start - Danmark, Norge, Sverige, Belgien, Holland, og som ny nation i Tour de Himmelfart regi Estland, bliver det igen et cykelløb med stor international islæt. Hvilket gør konkurrencen for de danske ryttere hård. Specielt i ældste klasse, hvor de fleste udenlandske ryttere vil være til stede.

I U19 er alle de danske hold på startlisten, her findes bl.a nr. 7 fra årets Paris-Roubaix for juniorerne, Mikkel Honoré, samt stor talentet fra Odder Anton Charmig. De vil med garanti kæmpe alt hvad de har lært, for at løbe afsted med den samlede sejr. Dette krydret med svenske Gustaf Andersson, som sidste år repræsenterede Sverige ved VM, vil der med garanti blive kørt fra alle fronter, når slaget som Tour de Himmelfart trofæet skal vindes,

Hos U19 Damer, er der flere stærke ryttere som kan slippe afsted med den samlede sejr. På startlisten finder vi sidste års nr. 2 i løbet, og vinder af enkeltstartsetapen, Pernille Mathiesen fra det hollandske Team BMS-Birn. Mathiesen, som fornylig vandt en etape, samt den samlede sejr i Energiewacth Tour, kommer til start med god form og selvtillid. Ud over Mathiesen er sidste års nr. 4, Simone Eg, og vinderen fra U16P klassen, Emma Norsgaard Jørgensen også på startlisten. Af udenlandske ryttere, er der flere kendte navne på startlisten. Det hollandske KUOTA-Gotrex Select team/WV het Stadion, har flere stærke ryttere der vil kunne tage den samlede sejr. Her finder vi bl.a. Anne De Ruiter (nr. 2 samlet i U16P), Julia Bosker (vinder af en etape sidste år i U16P), samt Bente Van Teeseling (nr . 7 samlet i U16p). Af andre interessante hollandske navne kan nævnes, Iris Torn (W.V. Meteoor Assen Roden), samt Fleur Nagengast og Meike Winkel fra WRV de Peddelaars Hoogeveen. Winkel vandt sidst år 2 etaper i U16P.
Af vores nordiske venner, bør nævnes lynhurtige Susanne Andersen fra Stavanger, som sidste år kørte flere etape podie placeringer hjem. Et meget åbent løb, hvor det på forhånd er uforudsigelig at pege på nogle enkelte favoritter.

Hos U17 klassen, er der også rigeligt at se til for de danske ryttere, hvor sidste års vinder i U16 klasse Julius Johansen er til start. Her skal han, som de andre år, bl.a. kæmpe imod den lynhurtige og tidligere etape vinder Linus Kvist, som i år er til start for det svenske landshold.

I U16 skal Oliver Frederiksen fra Greve forsvare sin sejr fra sidste år. Og mon ikke Frederiksen får nok at se til, når han for uden at skulle holde øje med danskerne Munch, Wacker og Stampe. Også skal kigge efter en håndfuld belgiske og hollandske ryttere, som ikke har tænkt sig, at lade de danske ryttere komme nemt til den samlede sejr.

U16P klassen er også en af de mere åbne klasser. For uden de mange dygtige danske ryttere, finder vi også ryttere som Maja Johansson (Sverige), Wilma Olafsson (Sverige), Eva Bijwaard (Holland) og Matine Gjøs (Norge) som alle er kendt, for at gøre det godt i Tour de Himmelfart.

”Tourminator” Peter Busk fra Køge CR, er klar til start i U15. Busk blev sidste år suveræn vinder i sin klasse, da han foruden den samlede sejr, også vandt samtlige 5 etaper. Forrige år blev det til 4 etape sejre for Busk, som har et imponerende CV i Tour de Himmelfart regi. I denne klasse har vi også hollandske Enzo Leijnse (WTC de Amstel Amstelveen), som vandt løbet for to år siden. Til at hjælpe sig, med at få sejren tilbage på hollandske hænder, har han sin stærke holdkammerat Owen Geleijn.

Sebastian Andersson, der sidste år vandt sin klasse helt suverænt, med 5 etapesejre. Er igen klar på start stregen, når det i år går løs i U14 klassen.

I de restende klasser, U13, U13P, U11 og U11P er der mange gode ryttere fra ind- og udland, til at tage den samlede sejr. De danske ryttere, skal kæmpe hårdt, for at holde sejren på danske hænder.

De lokale ryttere
Der bliver i alt 16 ryttere fra Odder Cykel Klub, til at tage kampen op mod gæsterne fra ind og udland, til hjemmebane etapeløbet. Og selvom der ikke i år, er nogen som ser ud til at kunne tage den samlede sejr, skal der nok falde en snes præmier af, og måske også en etape sejr. Potentialet og muligheden er der i hvert fald blandt Odders ryttere, som er flg. Frederik Lund, Tobias Hjortshøj Wallin, Victor Skousgaard, Jesper Andersen, Casper Ingeberg (alle U19) Frederik Henriksen (U17), Nanna Skov (U16P), Mads Bak Bjerregaard, Anton De Place Bjørn (begge U15), Jeppe Andreasen, Alfred Rasmussen, Oliver Friis (alle U14), Askild Skovgaard Brønmø, Jonathan Skov, Mathias Pors Ilsøe (alle U13) og Jens Bak Bjerregaard (U11).

De 5 etaper
Som vanlig afvikles løbet over 5 etaper.
1. etape, er et linieløb, der i år er blevet døbt ”Djævle etapen”. Etapen som er kendt for at være relativt kort, men hård, og som plejer at byde på masser af vind. Etapen hvor Tour de Himmelfart ikke kan vindes, med tabes. En rigtig djævelsk etape.
2. etape er det traditionsrige gadeløb. Et løb som altid køres hårdt forfra og i høj fart, og som byder på mange hårde passager på Ballevej.
3. etape er enkeltstart, mens 4. etape er kriterium. Begge etaper, som byder på fart i benene.
5. etape er løbets Kongeetape. Det er her, hvor fårene skilles fra bukkende, og hvor man med garanti, får meget trætte ryttere, der rammer målstregen. Det er etapen, hvor mange minutter kan hentes, og flere tabes, hvis benene ikke er med en.
Og efter disse 5 hårde etaper, på kun 3 dage, findes årets vinder af Tour de Himmelfart.


Der vil i den kommende tid, følge flere spænderne opdateringer. Så følg med her på siden, og på løbets hjemmeside www.oddercykelklub.dk/tdh.


10 seneste nyheder:
13-01-2021 Vintertræningslejr i Sondrup
02-12-2020 B og U arrangement tirsdag 15. december kl. 1800
04-11-2020 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2020
26-10-2020 Der er stadig generalforsamling på tirsdag - se opdaterede coronatiltag her
18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
14-09-2020 Første gang er ikke altid lykkens gang
 


 
Kvickly Odder Løbet
 
 
Tour de Himmelfart
Tour de Himmelfart - dansk version Tour de Himmelfart - english version
 
 
Hads Herred Rundt
 
 
BLIV CYKELRYTTER
 
 
Team OK-Kvickly Odder
 
Team VIFRA-Kvickly Odder
 
 
Trek Cross