Foto: www.didisenft.de

Tour de France djævlen til Tour de Himmelfart

02-05-2015 af Flemming Kajberg Jensen
Som flere medier ellers kunne berette, tilbage i november sidste år, er den legendariske Tour de France djævel, Didi Senft gået på pension.
Vi har dog sikret os, i Odder Cykel Klub, at få ham til Tour de Himmelfart. Her vil han hoppe rundt foran fremtidens talenter i cykelsporten. Noget som han ellers kun har gjort, foran de store stjerner i TV.

Hvem husker ikke tv billederne, tilbage fra starten af 90’erne, hvor man for første gang så djævelen på tv, komme løbende efter datidens stjerner som Indurain, Chiappucci og Pantani. Senere var det Armstrong, Ullrich, Basso og Virenque. Og i de seneste år, har det været Contador, Froome og Nibali. Sådan har han gjort i mere end tre årtier, i de store endags-, og etapeløb.
Torsdag den 14. maj, vil det altså blive sammen med fremtidens største cykeltalenter, når der bliver cyklet etapeløbet Tour de Himmelfart i Odder.

Fra den 14.-16. maj, afholder Odder Cykel Klub for 13. gang Tour de Himmelfart, som er Nordeuropas største etapeløb for børne- og unge ryttere.
Der køres i 11 forskellige klasser fra U11 til U19 (Junior klassen), og har deltagelse af ca. 700 rytter.
I år er der 6 nationer til start. Danmark, Norge, Sverige, Holland, Belgien og Estland.
Der køres om den gule førertrøje, blå point trøje, og rød bjergtrøje.
Her udover kæmpes der også om en holdkonkurrence, som man kender det fra Tour de France.
Alle danske talenter kører, eller har kørt dette løb. Det er et af hovedmålene for sæsonen, som danner grundlag for udtagelse til landsholdet. Det samme gør sig gældende for ryttere fra Norge og Sverige.

Løbet har haft flere kendte ryttere som vindere. Bl.a. Michael Valgreen (Nu Tinkoff-Saxo).
Løbet havde et år også belgiske Sean De Bie som vinder af bjergtrøjen. Han cykler i dag sammen med Lars Bak på Lotto-Belisol.

Kom og være med til Tour de Himmelfart.
Vi glæder os til en fantastisk cykelfest i Odder!

14-04-2019 Sejr til Søren Vosgerau i B klassen, samt flotte placeringer og teamwork af Team OK Kvickly Odder Elite.
02-04-2019 UPDATE Vandskade i klubhuset
17-03-2019 Team OK-Kvickly Odder U23 debutere med flot kørsel Belgien.
14-03-2019 Bliv hjælper til Tour de Himmelfart 2019 og tjen 200 kr.
26-02-2019 Invitation til præsentation 2019
25-02-2019 Tilmelding til TDH er nu åben.
19-02-2019 Husk: Ekstraordinær generalforsamling samt regnskabsaflæggelse for 2018 i aften kl. 19:30
12-01-2019 Træningslejr Sondrup 25/27-Januar
31-12-2018 Godt Nytår