Foto: Claus Lund

GP Bellegem

25-03-2016 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Efter de to nord tyske løb, hvor Odderrytterne gjorde en god indsats, tog elite teamet videre til Belgien på en 9 dages træningslejr. Mandag til onsdag stod den på god træning, og torsdag var teamet til start GP Bellegem i Flandern område. 14 omgange a 8 km på en let kuperet rute skulle der gøre. I alt 112 km.
Odder havde 10 mand klar ved start strenge. Rytterne fandt hurtigt ud af, at de skulle i start boksen tidligt som muligt, for der var mange til start. I alt 171 ryttere, heriblandt mange kontinental-ryttere, og en lokal mester. Starten blev udsat med 15 minutter fordi sidste mand ikke var skrevet ind, inden det oprindelige starttidspunkt fandt sted. Der var fantastisk stemning, med boder, bannere og mange tilskuere. Selv skolen havde givet eleverne fri til at gå ud og kigge cykelløb :-)
Desuden var der bookmakere klar ved stregen, og flere havde valgt at spille på Odders talentfulde ryttere.
Starten gik, og det gik hurtigt op for Odderrytterne, at det var lagt op til ”indianerkørsel” – som altid. En, to, tre, TRES. Fuld fart på, og der blev rykket i højre og venstre. Når det blev neutraliseret, blev der kørt kontra, så det var et utroligt hektisk løb. Odderrytterne skiftedes til at gå med i udbrudene, og det tegnede rigtigt godt. Efter et par omgange var Mikkel Skjellerup med i et stort udbrud, som holdt i lang tid. Da det blev hentet, kom der en gruppe afsted på 15-16 mand, hvor Odder desværre ikke var repræsenteret, men det var den lokale mester.
Udbruddet holdt afstanden til feltet, på trods af flere forsøg på at indhente udbruddet, heriblandt også med hjælp fra Odder teamet.
Med 3 omgange tilbage havde udbruddet 1min 30sek til feltet, og det blev svært at indhente dem. Yderligere 5 mand stak af fra feltet, og nu var der 9 pladser tilbage i præmierækken at køre om.
Med 2 km tilbage satte Frederik Lund sig frem for teamkammeraten Anders Krogh, der derved kunne sikre sig en 26. plads. Frederik kom ind som næstebedste rytter på en 31. plads lige udenfor præmierækken.

"Teamet arbejde rigtigt godt sammen, og overholdt aftalerne både cykel og kommunikationsmæssigt. Det er udtur at vi kun får en top 30 placering. Teamets indsats i løbet er godkendt og fortsætter vi samme gode trend, så giver det mere næste gang!" siger holdleder Claus Lund.

Næste løb er på lørdag, hvor der stilles i GP Erpe Mere. Et løb på 109 km.

21-11-2018 U19 Bronze vinder til Team OK Kvickly Odder 2019
21-11-2018 Julehygge i klubben