Foto: Odder Cykel Klub

Vingegaard treer i Grote Prijs Anmapa

27-03-2016 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Lørdag var Odders elite hold samlet i Erpe-Mere for cykle deres løb i Belgien.
14 omgange a 7,8 km, ialt 109,2 km skulle gennemkøres. Vejrudsigten meldte 14 grader og sol, samt 9 m/s fra syd.
Rytter ankom i godt tid før starten, således de kunne nå at cykle ruten igennem en enkelt gang inden start. Mange sving, løs grus og mange kloak dæksler var dagens udfordringer.
Et stort felt på 189 ryttere var klar til at kæmpe om de 50 præmier der var at cykle om.
Rytterne gjorde sig klar i startboksen i god tid, for at få en god udgangs position med det store felt, og det fik de.
Efter første omgang var Mikkel Skjellerup med i et 3 mands udbrud. Kort efter kom en gruppe med Jonas Rernbøch, Thomas Edemann Jensen og Jonas Vingegaard i en gruppe på vej op til de forreste, og lidt efter. De tre grupper smeltede sig sammen til en stor gruppe, og 18 mand var nu samlet i forreste gruppe.
Som det altid sker i disse løb, falder der mange ryttere af i starten af løbet, og efter få omgange, var der kun omkring 100 ryttere tilbage i løbet.
I feltet sad stadig Kasper Andersen, Victor Skousgaard, Jannick Beck, Anders Krogh, Frederik Lund og Frederik Rosenbæk, der alle kæmpede en hård kamp for at "dække af", hvis nogen forsøgte at kører væk.
Halvvejs i løbet fik Mikkel, Victor, Jannick, Anders, Mikkel og Kasper alle defekt og måtte udgå af løbet.
Heldigvis var der stadig 2 x Jonas og Thomas i udbruddet og med 2 minutter til feltet hvor 2 x Frederik dækkede perfekt af.
På næstsidste omgang var der uro i frontgruppen, Thomas Edemann Jensen var på stikkerne og lukkede det ned, således en samlet front gruppe gik ud på sidste omgang.
Mod slutningen af løbet kom Jonas Vingegaard afsted sammen mod to andre, og disse tre skulle nu konkurrere om de første placeringer.
Desværre var de andre en tand hurtigere end Jonas i spurten, der dog kunne cykle i mål, på en velfortjent 3. plads. Kort efter kom Thomas Edemann Jensen i mål på en flot 5. plads. Jonas Remböck kørte over stregen som nr. 13, mens Frederik Rosenbæk og Frederik Lund kom over stregen som nr. 41 og 47.
En flot dag af Odder drengene.

"Målsætningen var samarbejde og kommunikation. Teamet lykkedes rigtigt godt med begge dele, derudover blev der taget ansvar for opgaverne, og super dejligt at vi lykkedes med så gode placeringer, samt en flot podieplacering" udtaler Claus Lund.

Grote Prijs Anmapa, Erpe-Mere
109,2km. – Gennemsnit 41,29 km/t
1. Gerry Drust (Crelan-vastgoedservice Continental Team) 2T35’45”
2. Lawrence Neasen (Cibel-Cebon) s.t.
3. Jonas Vingegaard (Odder Cykel Klub) +3 sek
4. Joeri Stallert (Cibel-Cebon) +18 sek
5. Thomas Edemann (Odder Cykel Klub) Jensen s.t.
6. Fabrice Mels (Illi-Bikes Cycling Team) s.t.
7. Jori Van Steenberghen (Cibel-Cebon) s.t.
8. Jens Moens (Van Eyck Sport) s.t.
9. Axel De Corte (VL Technics – Experza – Abutiek C.T.) s.t.
10.Dimitri Peyskens (Veranclassic – AGO) s.t.
...
13. Jonas Remböck (Odder Cykel Klub) +48 sek.
41. Frederik Rosenbæk (Odder Cykel Klub +3min30sek
47. Frederik Lund (Odder Cykel Klub) s.t.

07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb
03-10-2017 Løbsreferat: Tønder og Bov