Foto: Claus Lund

Flot start på sæsonen

03-04-2016 af Flemming Kajberg Leth Jensen
I dag skulle årets første landevejsløb for samtlige klasser afvikles. Det var Thy Cykel Ring der stod for åbningen på den danske cykel sæson.

I A feltet, som skulle køres 150 km, og der blev lagt hårdt ud. Efter en del forskellige udbrudsforsøg, sidesvindskørsel mv, tog et noget reduceret felt, en slapper med 70 km til mål. På dette tidspunkt var der tre Odder-ryttere tilbage i feltet, hvor Mikkel Skjellerup lod sig falde til servicebilen efter vand.
I det samme var der nyt udbrudsforsøg fra feltet. Jonas Aaen (Riwal) og Alex Rasmussen (ColoQuick) rykkede, og Thomas Edemann Jensen så sit snit til at rykke med dem. De fik hurtigt et godt hul til næste gruppe på 10 mand, der også havde rykket sig løs, hvor Jonas Vingegaard sad. I feltet sad nu sidste Odder mand Mikkel Skjellerup - nu med rigeligt vand.
Resten af løbet holdt afstanden til hinanden. 10 km før mål fik Thomas Edemann en siver (punktering)på baghjulet. Et absolut dårligt tidspunkt at punkterer på. Thomas kom dog tilbage til de to mand i front, og skulle cykle med om sejren. Men mange kræfter er brugt kort forinden, på at lukke hullet, efter den ærgerlig punktering. Og Thomas trak det korte strå, og blev en flot nummer 3.
I næste gruppe kom Jonas Vingegaard ind på en 10. plads, mens Mikkel Skjellerup kom ind som nummer 23, lige udenfor præmierækken.

Rernböck på podiet
I B feltet var der kun 25 ryttere til start. Et lille kompakt felt stillede til start, i ca. 10 graders varme.
Fra start kørte Frederik Lund afsted med en gruppe på 3 andre. Gruppen sad længe ude foran feltet, men blev hentet igen. Også i B-klassen blev der kørt sidevinds kørsel. Det betød at Jonas Rernböck, Frederik Lund kom med forreste gruppe i mål. Her tog Jonas Rernböck en flot 2. plads, mens Frederik Lund blev nr. 5 Stefan Ryom og Jannick Beck kom i mål udenfor præmierækken.

>>”Løbet er vores første DCU løb i 2016 sæsonen. Sådan som rytterne kæmpede for teamet i dag og viste gejst, så er det bare fantastisk at se det giver podieplaceringer i både A & B klassen. Jeg er overbevist om at de øvrige ryttere på teamet tager chancen en anden gang, og så er det dem der høster.”<< udtaler en meget glad sportsdirektør Charlie Køhler.

Drengerytterne kan også
I U15 var trioen Jeppe Andreassen, Alfred Rasmussen og Oliver Friis klar fra start. 36 km var distancen der skulle køres, inden de 8 præmier i denne klasse kunne fordeles.
Endnu engang viste drengene god form, og Jeppe Andreassen kunne kører over stregen som nr. 3, Alfred Rasmussen som nr, 4, mens Oliver Friis tog sig af den sidste præmie som nr. 8.

Det bliver spænderne at se, hvordan det kommer til at gå søndag, når der afvikles løb i Skive.

24-09-2017 Løbsreferat Mj Rengøringsløbet; succesen fortsætter
23-09-2017 Klubmesterskab i linieløb lørdag den 7. oktober