Foto: Odder Cykel Klub

Tour de Himmelfart sætter rekord

21-05-2017 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Med under en uge til start på Tour de Himmelfart 2017, er det på tide at kaste et blik på løbet. Det er i år et rekord stort antal ryttere til start, i alt har hele 765 rytter tilmeldt sig dette års løb, hvilket er ny rekord.
Største felt er U19 Herre feltet, der tæller ikke mindre end 162 ryttere.
Der er ryttere med fra 8 forskellige nationer (Danmark, England, Estland, Finland, Holland, Italien, Norge og Sverige) , der skal cykle om sejren i 12 forskellige klasser.

I Herre U19 klassen, føres feltet an af sidste års vinder Julius Johansen, der også blev nr. 4 ved junior VM i enkeltstart. Johansen vant sidste år løbet i sikkert stil, men skal på ingen måde vide sig sikker, da der er stor konkurrence fra både in- og udland.
Hos danskerne kan bl.a. nævnes Ludvig Anton Wacker der tidligere i år vandt Gent-Wevelgem, Johan Langballe, som i foråret vandt Kuurne-Brussel-Kuurne, og i denne weekend vandt en etape i Driedaagse van Axel samt fik en samlet 2. plads i løbet. Med i feltet er også Mathias Larsen som blev nr. 3 i Paris-Roubaix.
Hos de udenlandske ryttere, er der også flere gode bud, bl.a. hollandske Quiten Veling der i april vandt UCI løbet Ronde van Gelderland. Fra Sverige stiller den dobbelte svenskemester Linus Kvist til start. Kvist har tidligere leveret flotte resultater i Tour de Himmelfart. Foruden Kvist, er også Samuel Lord fra Sverige til start. Lord er svensk mester i cyklecross. Den danske mester i cyklecross Anders Lillendal, er også til start. Lillendal vandt sit danske mesterskab tilbage i januar måned, da Odder arrangerede DM i cyklecross. Så mon Lillendal kan hive endnu en stor sejr hjem i Odder?

Årets felt hos U19 damerne, er et felt af høj international karakter. Foruden den danske mester Emma Norsgaard, er også den estiske mester Merili Servel, den hollandske mester Lorena Wiebes, samt den svenske mester Clara Lundmark til start. Lundmark er svensk mester i både enkeltstart og linieløb.
Lorena Wiebes har i år vundet flere nations cup løb, og er funklende stjerne på den hollandske cykelscene. Foruden Wiebes fra Holland er bl.a. også Eva Bijwaard, Floortje Van Den Berg, Iris Torn og Marit Cent til start. Alle ryttere som tidligere har gjort det lovende i Tour de Himmelfart. Fra Sverige er også Mathilda Luukonen til start. Luukonen er regerende sølvvinder i både enkeltstart og linieløb ved de svenske mesterskaber.

I de øvrige felter bliver der også flotte cykelløb at se, med udenlandske ryttere i alle klasse.

Første etape skydes i gang torsdag den 25. maj kl. 9.00 på Ballevej i Odder, og slutter med 5. etape lørdag, som samtidig er løbets kongeetape.

Tour de Himmelfart i tal
Ca. 150 frivillige hjælpere er klar, til at hjælpe til i de 3 dage løbet varer. Disse personer dækker mere end 250 arbejdsopgaver der er under cykelløbet.

Der er i alt 765 ryttere til start, for delt på 12 klasser.
147 pige ryttere og 618 drenge ryttere.
Største felt er herre juniorklassen med 162 startende ryttere.

Der deltager ryttere fra 117 forskellige klubber.
46 Danmark
26 Holland
18 Sverige
17 Norge
6 Belgien
1 England
1 Estland
1 Finland
1 Italien

Der bliver under løbet uddelt ikke færre end 330 etape præmier, og 211 buketter blomster med bånd.
Der bliver uddelt 90 førertrøjer (gul 60 – blå 15 – rød 15).

Ved den afsluttende præmieceremoni, bliver der uddelt ikke færre end 136 pokaler, og 44 bamser i holdkonkurrencen.

Den samlede præmiesum i løbet er omkring 150.000 kr.

Se mere om løbet her: www.oddercykelklub.dk/tdh

23-10-2017 Agenda til ordinær generalforsamling
07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb