Top banner
Du er her: Nyheder Print
colorbanner
        FORSIDE
        NYHEDARKIV
        TIL NYE RYTTERE
        TRÆNINGSTIDER
        KØB & SALG
        BILLEDER
        LINKS
        SPONSORER
        KONTAKT
        SOCIALE MEDIER
Foto: Sebastian Andersen

Optakt: De Danske Mesterskaber

21-06-2017 af Sebastian Andersen
I morgen begynder DM-ugen. Her vil der blive kørt om at blive den danske mester i både enkeltstart og linjeløb for junior og senior ryttere i begge køn. Dette års mesterskab bliver afgjort i Grindsted på ruter, som må beskrives som flade.

For Odder cykelklub bliver det interessant, at se hvordan både Team Vifra Kvickly Odder Junior og Team OK Kvickly Odder kommer til at klare sig.

Juniorerne bliver skudt i gang torsdag Kl. 14:20, hvor første rytter bliver sendt ud på en 28,1 km lang rute. Den første fra Odders junior team bliver Casper Busk Jensen, som får lov til at starte kl. 15:08.

Casper Busk Jensen får derfor lov, som første rytter på holdet, lov til at teste ruten af og kan derfor give tips og tricks til ruten videre til de andre rytter på holdet. Det bliver især holdets enkeltstartshåb, Mads Andresen, som går efter et resultat. Andresen har tidligere på sæsonen bevist hans evner i denne disciplin. Til dette års Tour de himmelfarts enkeltstart, fik Andresen nemlig hevet en 11. plads hjem. Et løb hvor stort hele Danmarks elite er til stede.

Herre elite rytterne skal ud på en lidt længere enkeltstart. De lidt ældre ryttere får nemlig lov til at blive testet af, på en 39,5 km lang rute. Senior teamet stiller til start på enkeltstarten med en enkelt mand, Frederik Lund. Han får derfor lov til, at teste sig selv mod Danmarks allerbedste enkeltstarts ryttere. Frederik Lund starter kl. 17:56.


Næste start bliver lørdag kl. 9:00. Her er det Herre junior som skal afsted på en 127,5 km lang cykeltur. Rytterne starter ud med at køre 6 omgange af 18 kilometer, hvorefter de kommer ind på en mindre omgang i byen på 6,5 km. Som beskrevet tidligere er ruten helt flad og man kan altså derfor nemt forvente en massespurt. Dog ved jeg af erfaring, at man aldrig må vide sig sikker i et junior løb.

I den seneste måneds tid har vi i denne sammenhæng set en Christian Bahr med et sæt gode sprinter ben. Man håber derfor han kan fortsætte sin gode rytme.
En anden nævneværdig rytter fra holdet er den Jysk/Fynsk mester, Frederik Rosenmeyer. Med allerede to dele af Danmark erobret, har Frederik Rosenmeyer bevist han ejer næsen for cykelløb.

Holdets ene leder, Brian Egeberg Pedersen udtaler; ”Der er en super stemning på holdet. Drengene har haft en god tur til juniorcuppen på Sjælland, så alle er spændte og føler sig godt forberedte”

Faktisk er det en stemning man som tilskuer har kunne spotte på afstand, hvilket får Brian Egeberg Pedersen til at fortsætte; ”Fællesskabet på holdet er blevet unikt, hvilket er noget jeg er sikker på vil følge dem langt hen ad vejen”.

Brian Egeberg Pedersen ligger stor vægt på, hvordan holdet har fungeret og at man allerede efter kort tid har kunne mærke at projektet lykkes. Der bliver derfor spået en stor fremtid for holdet. I denne sammenhæng bliver der sendt en stor tak til alle, som har hjulpet til med holdet. Lige fra Christian Mobergs træningsplaner, hans taktiske hjælp til hver enkelt løb og til de sponsorer som har støttet holdet gennem sæsonen.


Søndag bliver det Herre elites tur til at køre det danske mesterskab. Senior rytterne skal, i modsætning til Junior rytterne, ud på en noget længere tur. Der skal i alt køres 219 km. Først skal rytterne ud på en 18 km lang rundstrækning som skal passeres 10 gang. Dernæst kommer de ind på en finale rundstrækning på 6,5 km, som skal passeres 6 gange.

Team OK Kvickly Odder stiller til start med 4 ryttere. Nikolaj Henning, Mikkel Skjellerup, Anders Krogh Jensen og Jorn Oerlemans. Et hold som består af solide ryttere, der alle har gjort det godt hen over foråret. Jorn Oerlemans startede tidligere på året i B klassen og har gennem foråret været en dominerende faktor i B klassen, hvilket efter et stykke tid betød oprykning til A klassen. Man må formode at Oerlemans kommer til et DM med større selvtillid end en Jakob Fuglsang til det kommende Tour de France.

Mikkel Skjellerup har også vist, at han har ramt formen i år. Senest vandt Skjellerup Fighter prisen ved GP Horsens, hvilket lover for et eventuelt udbrud.
Det danske mesterskab blev dog en udfordring med de efterhånden mange danske world tour ryttere. Holdet må derfor ikke lade sig skræmme af dem og i stedet vise dem hvordan man køre cykelløb i Danmark. I tilfældet af at de skulle have glemt det.


10 seneste nyheder:
31-01-2021 Regnskabsorientering 2020 - opdateret
13-01-2021 Vintertræningslejr i Sondrup
02-12-2020 B og U arrangement tirsdag 15. december kl. 1800
04-11-2020 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2020
26-10-2020 Der er stadig generalforsamling på tirsdag - se opdaterede coronatiltag her
18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
 


 
Kvickly Odder Løbet
 
 
Tour de Himmelfart
Tour de Himmelfart - dansk version Tour de Himmelfart - english version
 
 
Hads Herred Rundt
 
 
BLIV CYKELRYTTER
 
 
Team OK-Kvickly Odder
 
Team VIFRA-Kvickly Odder
 
 
Trek Cross