Foto: Odder Cykel Klub

Løbsreferat - Kreiz Breiz Elites (2.2)

01-08-2017 af Sebastian Andersen
Team Ok Kvickly Odders udlandstur til Frankrig blev noget af en oplevelse. Allerede inden løbet var der lagt op til, at holdet ikke ville komme nemt til fadet eftersom det var de helt store teams man skulle køre imod.

I etapeløbet Kreiz Breizh Elites (2.2), skulle Team Ok Kvickly Odder køre på et niveau som man endnu ikke havde prøvet. Selvom der var deltagelse af danske kontinental hold, som man har været vant til at køre imod herhjemme, så var tempoet anderledes og uvant.

En udfordring man ifølge holdets leder, Claus Lund, så frem til da det er en del i udviklingsprocessen for de unge ryttere.

For holdet blev det en spændende første etape man skulle ud på. Starten gik fra Calanhel, hvorefter man skulle ud på 199 km. med slut i Plouray. Etapen blev startet på regnvåde veje, hvilket gjorde at holdet skulle passe på de mindre nedkørsler som viste sig at være glatte. Risiciene var derfor mange, hvilket desværre betød at Anders Hørslev og Jorn Oerlemanns måtte udgå efter 1. etape.

Punkteringer, styrt og opkørsler på kritiske tidspunkter blev desværre for meget. Efter en udfordrende 1. etape måtte holdets resterende tre ryttere gøre status og hvile sig til de næste par etaper.

Efter en hård 1. etape skulle rytterne køre to etaper på en dag. Etapen om formiddagen var på 83km med start fra Ploërdut og slut i Callac.

I bilen på vej til start var der stilhed. Forskrækkelserne fra 1. etape havde sat sig i rytterne, hvilket ikke gjorde dem nervøse men spændte. Og med god grund.

Etapens første time blev kørt med en gennemsnitshastighed på 47 Km/t, så der blev kørt cykelløb fra kilometer nul. En hurtig etape blev overstået og holdet kunne derfor gøre status. Team Ok Kvickly Odders tre resterende ryttere var stadig med i løbet. Mikkel Skjellerup, Nikolaj Henning og Frederik Lund kom helskindet igennem. Mikkel Skjellerup kommer imponerende ind med feltet.

Tredje etape skulle køres som et kriterium. Der skulle køres 102 kilometer på en rundstrækning af 10,2 kilometer. Omgang var det komplet modsatte af flad. Med i alt 1900 højdemeter fik Team Ok Kvickly Odder lov til at teste benene mod de nordfranske bakker.

Endnu en gang blev der kørt stærkt fra start. De forhenværende etaper havde sat sig i benene, hvilket betød træthedens smerter kunne føles. Dette gjorde positionskampen svær og det var ikke længe før man i radioen kunne høre ”one down”. Frederik Lund måtte desværre udgå grundet styrt. Mikkel Skjellerup og Nikolaj Henning kommer igennem og var klar til 4. og sidste etape.

Sidste etape havde afgang fra byen Guinguamp og ende i Rostrenen. I alt 151 kilometer skulle passeres med op til flere stigninger.

Træthedens stempler havde sat sig i de resterende to ryttere, Mikkel Skjellerup og Nikolaj Henning, men de formår alligevel begge at komme helskindet igennem løbet. Et resultat som holdet kan være stolte af, mens at de kan tage uvurderlig erfaring med sig videre.

23-10-2017 Agenda til ordinær generalforsamling
07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb