Foto: Odder Cykel Klub

Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb

07-10-2017 af Flemming Kajberg Leth Jensen
I dag blev årets helt store slag slået, da der blev afviklet klubmesterskab i linjeløb. Vejret viste sig fra sin våde og let blæsende side. Nok til at have fået rytterne i PostNord Danmark Rundt til at nedlægge løbet i protest, og få løbet kørt en anden dag, men ikke for de mange tapre rytter i Odder Cykel Klub der var kommet for at dyste om guld, sølv og bronze. På tilskuersiden var der også et rigtig flot fremmøde, hvilket gav rytterne optimisme med de mange tilråb der kom, hver gang målstregen blev passeret.

Man kan ikke vinde cykelløb med lange ben!
Vanen tro, blev der startet i to start grupper. Først de ældste fra U17 og op, og kort efter U11 - U15.
Ved første start var der ikke meget overladt til tilfældighederne. Knapt havde starter Claus Kjeldsen givet løbet frit, inden Speakerklassen ved Flemming Kajberg indledte første angreb. Angrebet gjorde at rytterne blev spredt for alle vinde, næsten inden løbet var startet. Efter 1 km. blev Kajberg hentet igen, og herefter så rytterne ikke mere til ham i det løb.
Flere grupper blev med forskellige konstellationer blev herefter dannet, i det korte men hård opslidende løb. Her blev det den tidligere A-rytter Brian Henriksen, der blev hurtigste mand, foran Sebastian Andersen og Jens Høiberg.
Hos U17 rytterne var der også spænding inden start. 4 top tunede ryttere var klar ved start stregen. 3 stk iført lange-ben, og 1 stk iført de kørte løbsben. Speakerklassens deltager, som altid sidder på første parket når der køres løb, øste ud af sin erfaring og påpegede overfor de tre andre deltagere at ”Man kan ikke vinde cykelløb iført lange ben!” Et langt løb senere kom rytterne til målstregen, for at spurte om sejren. Og profetien om de lange og korte ben, holdt endnu engang stik! Alfred Rasmussen blev hurtigste mand på stregen, foran Oliver Friis og Jeppe Andreasen. I øvrigt kan det nævnes at også Brian Henriksen der var hurtigst af alle ryttere, kørte med korte ben, lige som vinderen af Speakerklassen Flemming Kajberg gjorde det.
I Webmasterklassen var der en helt anden dagordren. 3 omgange stod distancen på, da rytterne var ved startstregen. Martin Kajberg holdt sig godt til på den første del, af første omgang. Kort før rytterne nåede Saxild, sprang ”elastikken” dog for Martin, og herefter var han ikke længere til at finde i feltet. Men hvorfor lige her, var der mange der spurgte sig selv, da han indtil da, havde set overordentligt frisk ud. Rygter vil vide dette skyldes et stop ved Bagergaarden i Saxild. Om dette skulle have noget på sig, vides dog ikke med sikkerhed.

Hos drengerytterne blev der også givet gas fra start. Maximus Riisgaard Christensen kørte fra alt og alle allerede på første omgang, og de øvrige ryttere så ham først igen, da de stod sammen i badet. Bag ved Maximus blev der samlet en trio med Frida Berg, Jonas Brand Kjeldsen og Sigurd Krogh. Denne gruppe kørte som en velsmurt maskine, og ved målstregen var Jonas hurtigst og tog sølvmedaljen foran Sigurd der tog bronzen.

Vejret til trods var der mange ryttere og forældre tilstede i dag, hvilket var en fornøjelse at se. Mon ikke Carsten H. Pedersen gamle citat med: Jeg har aldrig mødt nogen, der er blevet så våde, at de ikke er blevet tørre igen.” Alligevel havde lokket lidt ekstra ryttere ud til klubmesterskabet.

Medaljerne fra dagens linjeløb bliver lige som enkeltstarten uddelt til klubfesten. Lørdag den 28. oktober . Husk at tilmelde dig!

Klubmesterskab linjeløb
C – 6 omgange