Foto: Odder Cykel Klub

Sæsonstart

23-03-2018 af Sebastian Andersen
Med en hel uges vejrprognose som kun består af plus grader deklarerer jeg hermed vinteren for at være officielt ovre. Sæsonstart er lige om hjørnet og forberedelserne har hen over vinteren været exceptionel gode i Odder cykelklub. Fællestræningen har sædvanligvis stået på hver weekend, med en gennemkørsel af alle Odder rytters yndlings rute; Rillen. Ruten som går ned over Sondrup bakker og videre, har endnu engang været med til at gøre Odder cykelklubs ryttere skarpe. Om det enten har været Jens Høibergs uendeligt lange føringer eller Christian Mobergs yndlings intervaller så har hver eneste weekend, henover vinteren, resulteret i nogle yderst tilfredsstillende træningspas.

Vintertræningen i Odder cykelklub har nemlig altid været noget særligt. At man hver weekend mødes med de samme tosser, som ligesom en selv, vælger frivilligt at køre i minusgrader mens det regner og sner, kan kun være bemærkelsesværdigt. Det er motiverende at mødes med en gruppe mennesker, som er lige så opsatte på at arbejde mod et fælles mål; Det at komme til at køre stærkt til foråret. Et mål der for Odder cykelklub forhåbentligt bliver realiseret. Ikke kun gennem eliteholdene, men også i de yngre såvel som ældre klasser.

Vintertræningen er noget særligt. Vi tester hinanden weekend efter weekend, på en cykel som oftest vejer lidt mere og er fyldt med ekstra udstyr i form af (for de fleste og fornuftige personer) lange skærme og tykkere dæk. Hvad enten om man kæmper om hvem der kan tage den længste og hårdeste føring, om det er en storebror som prøver at sætte sin lillebror på plads for at vise hvem der bør og skal være kaptajn (noget som oftest mislykkes) eller om den Jysk/fynske juniormester deltager for at give de andre baghjul, så er der en ting som er helt sikkert: Vintertræningen er essentiel for resten af sæsonen.

Det er her fundamentet for hvordan formen og tilgangen til hinanden bliver skabt. Det er nemlig gennem vinteren hvor stjernerne i H50 udfordre stjernerne i U17, såvel som stjernerne i U17 udfordre stjernerne i H50. Det er i vintertræningen man mødes på tværs af klasserne og egentlig kommer hinanden ved. Særligt gennem de obligatoriske kagestop ved lagkagehuset i skanderborg. Det er i dette møde man kommer til at glæde sig over hinandens succeser senere på sæsonen. Netop fordi det er den person man har ligget og haft det hårdt med i tre-fire kolde måneder. Man kan sætte sig ind i hvor hårdt netop den person har kæmpet for sit resultat.

Forhåbentligt når den danske sæson starter på søndag i Rødekro, vil vi på tværs af klasserne se fornuftige resultater, som kommer på baggrund af at man er kommet godt igennem vinteren. Det nye tøj er ankommet, løbsnumrene er blevet delt ud og cyklen vil blive pudset og poleret inden søndag hvor det går løs. Der er kun to dage tilbage og trangen til at køre cykelløb brænder på. Men kun tiden kan vise hvor Odder cykelklubs stjerner står på nuværende tidspunkt.

12-04-2018 Middagsaftale med Kuglen og Keglen onsdag aften d.9-5-2018
04-04-2018 Løbsreferat: 3 dage i nord
02-04-2018 3 dage i Nord - B rytterne.
02-04-2018 3 dage i Nord - eliten
28-03-2018 Succesfuld sæsonstart for Odder Cykel Klub