Foto: Odder Cykel Klub

Løbsreferat: 3 dage i nord

04-04-2018 af Sebastian Andersen
3 dage i nord. 3 dage i Nordjylland. Første dag i Hjørring. Anden dag i Hanstholm. Sidste dag i Aalborg. Et etapeløb de fleste husker fra sidste år. Ikke på grund af ruternes hårdhed eller det spændende cykelløb som blev kørt, men på grund af det exceptionelt dårlige vejr. Et vejr hvis betingelser var udfordrende for enhver cykelrytter. Uanset hvor forberedt personen var. Minusgrader, kraftig regn og mudder på vejende er betingelser der kræver en del styrke og held at komme igennem.

Med denne erindring i baghovedet skulle Odder Cykel Klubs ryttere endnu engang stille til start i de tre nordjyske cykelløb. Efter sidste weekend i Rødekro viste Odder cykel klub at man på tværs at klasserne ville gå en fremragende sæson i møde, hvilket allerede viste sig på den første dag i Hjørring.

Hjørring som er en relativ hård rute blev en smule mere udfordrende grundet en hård vind. Vinden var særligt med til at sætte sit præg på U19 feltet, hvor Team Vifra Kvickly Odder var med. Holdet var klar fra start, da vinden gjorde sit indtryk allerede tidligt i løbet.Her lykkedes det nemlig et udbrud at komme tidligt afsted. Holdet havde hele 3 mand med bestående af Mads Andersen, Søren Vosgerau og helten fra sidste weekend; Thomas Decker. I finalen viste Thomas Decker atter sin gode form og spurtede sig til en tredje plads. Mads Andersen kommer ind som nr. 10, mens Laust Sandkvist bliver nr. 19.

I B klassen kunne man også have god grund til at være tilfreds. Det var nemlig ikke kun eliteholdet som brillerede – det var også den ene halvdel af brødrene Andersen. Jonas Andersen som blev tilbageholdt i sidste weekend af en hestetransport, kommer igennem løbet og ender på en 15. plads. Formen er tydeligvis der hvor den skal være.

I H60 kørte Vagn Frandsen en 2. plads hjem og er altså på podiet i to ud af to løb. I sidste weekenden kørte Vagn Frandsen en 3. plads hjem, så logisk set må vi snart se ham på det øverst trin!

Oliver Friis blev bedst placeret i U17 med en 5. plads, mens Jeppe Andreasen kom ind som nr. 7 og Alfred Rasmussen som nr. 11. Viktor Paulsen bliver nr. 26.

Hos pigerne i U15 gennemførte Frida Berg løbet og kom ind på en flot 4. plads.

I U11 fik Marius Prisholm en flot 3. plads og viser også at han køre stærkt.

Hanstholm:
Vinden havde endnu ikke lagt sig og spillede atter en rolle i Hanstholm. Her betød det for U19 feltet, at udbruddet tidligt kom afsted. Her var Team Vifra Kvickly Odder endnu engang repræsenteret med Thomas Decker og Lucas Wulff. Senere i løbet måtte Mads Andersen og Jakob Bødker selv køre op til udbruddet hvilket skulle vise sig at være til holdets fordel. Mads Andersen gjorde nemlig arbejdet færdigt og vinder løbet. Thomas Decker kommer ind på en 5. plads.

I U17 feltet lykkedes det igen for drengene at køre med om de gode placeringer. Alfred Rasmussen blev bedste Odder rytter og kommer ind som nr. 6. Den formstærke Oliver Friis kommer ind lidt efter på en fornem ´9. plads, mens Jeppe Andreasen snupper en 13. plads. Viktor Paulsen kommer ind som nr. 33.

Aalborg:
Det tredje og sidste løb i "3 dage i nord" var i Aalborg. For U19 og Team Vifra Kvickly Odder var det et vigtigt løb. Udover at være den sidste etape i 3 dage i nord, var det også den sidste afdeling af Craft cuppen, samtidigt med det også var årets første junior cup. Aalborg løbet var et ekstra vigtigt løb, da man også havde en mand i toppen af Craft cuppen, nemlig Mads Andersen.

Vinden havde lagt sig, hvilket resulterede i et taktisk løb. Efter få kilometer kom et stort udbrud på 15 mand afsted. Heldigvis havde Team Vifra Kvickly Odder Søren Vosgerau med, desværre i klart undertal. Dette betød at Mads Andersen senere selv kørte op til udbruddet, for at gøre Søren Vosgerau ved selskab og køre med om sejren. Desværre kom et udbrud på fire mand afsted, hvilket betød man skulle til at køre om 5. pladsen.
Søren Vosgerau kommer ind som nr. 16, mens Mads Andersen får en 11. plads. En placering som var tilstrækkelig for Mads Andersen til at han kunne end på 2. pladsen i Craft cuppen.

Tilbage i U17 lykkedes det endnu engang at få en Odder rytter i toppen. Denne gang skulle det vise sig at være Casper Kaysen, som havde gode ben. Kaysen ender lige uden for podiet på en flot 4. plads. Jeppe Andreasen, Oliver Friis og Alfred Rasmussen kommer ind som henholdsvis 13,14 og 20. plads.

I U11 lykkedes det endnu engang Marius Prisholm at komme på podiet, ved at blive 3.

Dog skulle Aalborg løbet ikke blot byde på flotte resultater fra de unge. I H50 lykkedes det nemlig Per ”post” Christensen at køre en sejr hjem. Per Christensen viser altså de unge at man sagtens kan køre stærkt, selvom man ikke længere er teenager.

21-11-2018 U19 Bronze vinder til Team OK Kvickly Odder 2019
21-11-2018 Julehygge i klubben