Foto: -

Gul førertrøje gæster Tour de Himmelfart

28-04-2018 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Når et af Europas største etapeløb for børne og ungerytter, Tour de Himmelfart løber af stablen fra 10. til 12. maj i Odder, er det med en af cykelsportens dygtigste sportsdirektører på sidelinjen.
Kim Andersen der til dagligt er sportsdirektør på en af cykelsportens største cykelhold TREK-Segafredo gæster nemlig løbet, på åbningsdagen.

Kim Andersen var den første dansker, der kørte sig i den gule førertrøje i verdens største etapeløb Tour de France, for mere end 35 år siden. Han vil stå klar på præmiepodiet, til at uddele den gule trøje til de hurtigste ryttere efter 1. etape, der køres torsdag formiddag den 10. maj.
I Odder Cykel Klub er vi glade for at Kim har sagt ja til at gæste Tour de Himmelfart. Kim var den første dansker til at køre sig i den gule førertrøje i Tour de France, og var med til at bringe dansk cykling frem på forreste hylde i det franske etapeløb. Tour de Himmelfart har mange parraller til Tour de France med gul førertrøje, point trøje, bakketrøje og holdkonkurrence, og hvem andre end Kim Andersen skulle ellers uddele den gule trøje til rytterne.

Kim Andersen vil til lejligheden tage en af sine egne gule trøjer fra Tour de France med, så ryttere, ledere og tilskuere kan se en gul trøje af ”den ægte vare”.
Kim Andersen opnåede over to omgange af bære den gule trøje i Tour de France, i 1983 hvor han havde den i 5 dage, og igen i 1985 hvor han kørte i den i 3 dage.

18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
14-09-2020 Første gang er ikke altid lykkens gang
14-09-2020 Vandrepokaleer