Foto: Odder Cykel Klub

Tour de Himmelfart: Flot indsats af Hjemmeværnet

14-05-2018 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Alle ved at der til cykelløb står hjemmeværnsfolk. Men hvad laver disse folk, og hvilket arbejde ligger der bagved inden de ankommer til cykelløbet? Hvad laver de underløbet, og efterfølgende?

Det vil vi gerne vide mere om. For som så mange andre tænker, er hjemmeværnet jo ”bare nogen” som plejer at være til stede.

Men der ligger meget mere bag ved. Til et stort løb som Tour de Himmelfart, kræver det en god planlægning. I nedenstående video kan du se et interview med Lene Hagen, som var den taktiske leder under hele Tour de Himmelfart.

Hvad laver en taktisk leder og hvilket arbejde ligger der bag ved? Hvorfor kører vedkommende i en Politibil, når de nu er hjemmeværn? Og må de bare bruge bilen som de har lyst til? Hvad betød det for hendes planlægningen, at der blev lavet en lille ruteændring på 5. etape?

Viste du at hun hver dag efter den sidste etape, skulle ind på Aarhus Politigård, for at aflægge rapport til vagthavende, inden hun kunne tage hjem og holde fri. For så igen om morgenen at møde på Politigården, for at hente bil, og være ved cykelløbet min. 1 time før første start?

Se videoen neden under, som blev optaget 2 timer efter afslutningen på Tour de Himmelfart i lørdags.

Lene er meget stolt af hendes folk, og det er vi også.

STOR TAK for din og dit mandskabsindsats – uden jer – ingen cykelløb.

(Vi beklager den lidt dårlige lydkvalitet – Men spids ørerne. Det er folk der nødvendigvis ikke har nogen interesse inden for cykelløb. Men interesse for at hjælpe andre, og det er vi glade for.)

15-08-2018 Thomas Koldkjær Decker 6èr i weekendens U19 DENIM juniorcup i Holbæk!
12-08-2018 Alfred Rasmussen på landsholdet
31-07-2018 Fællesspisning Tirsdag den 14 August – Med tilbud fra klubbens tøjleverandør VIFRA Sport.
14-07-2018 Hads Herred Rundt d. 1-8
13-07-2018 2 – Etape Volromey tour 2018 Aoste – Contrevoz MADS ANDERSEN nr. 11 !!!!!
13-07-2018 L`Ain Bugey Volromey Tour 2018
03-07-2018 Junior DM 2018 med deltagelse af U17 Talent
03-07-2018 DM 2018 i Nysted
26-06-2018 DCU-Cup 2. afd.
20-06-2018 Fantastisk 4. plads til Jeppe i GP Horsens.

Trek Cross