Foto: Odder Cykel Klub

Resultater klubmesterskab i linjeløb

06-10-2018 af Flemming Kajberg Leth Jensen & Sebastian Andersen
Så blev det dagen, hvor årets mest prestigefyldte løb – Klubmesterskabet i linjeløb - skulle afvikles.
Et helt års spænding skulle udløsning om hvem der skulle løbe af sted med de eftertragtede titler som klubmester, og hvem der skulle have sølv, bronze og de andre sekundære placeringer.
Et løb som der er så vigtig som klubmesterskabet i Odder nu engang er, tiltrækker nemlig de største af de største. Lige fra Flemming Kajberg til selveste Kim Andersen og bumstærke Brian Henriksen.

Seniorklasserne, samt de ekstra ordinæreklasser var igen i år, først startende ved klubmesterskaberne. Og vanen tro, havde start- og måldommer Claus Kjeldsen knapt sat løbet i gang, inden Speakerklassen ved Flemming Kajberg angreb.
Flemming var blevet inspireret af selveste Kasper Asgreen under årets VM og havde sat sig for at ramme morgenudbruddet. Et udbrud der kun næsten var ligeså langt som Asgreens imponerende præstation. Først da Flemming blev hentet igen, blev det taktiske spil foldet ud.
Jeg angreb fra start, lige som de seneste mange år. Jeg håbede på at komme med i dagens morgen udbrud. Jeg så det lykkedes for Kasper Asgreen i søndags, så ville prøve det samme, og på den måde se om jeg kunne helt ind i den dybe finale!” – kom det fra Flemming, der igen i år måtte sande at frygten fra de andre konkurrenter var for stor til at de ville lave ham kører af sted. Dog kunne han trøste sig med, at han endnu engang vandt byskilte spurten ind til Rude… Altså kun på første omgang.

Imens havde Team Trek-Segafredo-Andersen en klar plan for dagens løb, ligesom de unge ryttere fra u17 og u19 havde. Hvorvidt det indgik i planen at de alle skulle udgå halvvejs løbet vides ikke. I hvert fald går rygtet i feltet om, at man til forberedelserne dagen inden klubmesterskabet, havde samlet sig i klubhuset for at forberede sig optimalt.
Hvad der skete i forberedelserne som gik galt vides ikke, men efter 3 omgange udgik samtlige i ryttere i forplejningszonen… Flaskerne var tomme.

Når en cykelrytter fra 80’erne stiller op til et af årets mest moderne og seriøse cykelløb, bliver der kørt med forskellige regelsæt. Alle ved at man tilbage i 80’erne var lidt mere hårdføre, og at der var lidt andre regler, end dem man har i det postmoderne samfund. Dette regelsæt var noget som Nikolai Mondrup måtte smage på, da han valgte at kæmpe om den
gode plads i sidevinden mod selveste Kim Andersen. Noget som Nikolai måtte fortryde prompte. Kim Andersen ville nemlig ikke give og begyndte derfor lige pludselig at få spidse albuer, hvilket Nikolai ikke var forberedt på. Dette var tidligt i løbet og på baggrund af denne situation, var hierarkiet lagt, med Kim Andersen på toppen. Men det var ikke Nicolai Mondrup der fik at føle fra den gamle cirkus hest til Kim Andersen. Michael Skov havde nemlig satset på en god spurt, men med en råbende Kim Andersen angribende bagfra, måtte Michael vige pladsen. Ifølge Michael var det nøjagtig den samme situation som man ser på tv, når Cavendish bevidst går efter huller som ikke er der!

Forreste var Jonas Andersen og Stefan Ryom kørt fra alle andre, og i spurten viste Ryom sig at være hurtigst på stregen.
Kort efter kom forfølger gruppen med de øvrige ryttere, og her var Brian Henriksen første mand over stregen. Kort efter rytterne var kommet i mål fortalte Sebastian Andersen om sin taktik, om at lade Brian side ude i vinden efter et angreb for derefter at hente ham på den sidste kilometer, hvilket ifølge Brian var håbløs. “Skal jeg være helt ærlig? Så var jeg godt klar over jeg kunne slå dem allesammen! Jeg er bare så ærgelig over jeg ikke fik mit blødkogte æg i morges. For ellers havde jeg også slået dem i udbruddet!” Kom det fra Brian.

Hos drenge og pige klasserne var der fantastisk cykelløb af se i alle klasser, og cykelløb i absolut verdensklasse. Og ganske som ventet var der massere af se-værdigt cykelløb at se i klasser.

Klubmesterskab linjeløb

H50 - 6 omgange
1. Jens Høiberg

H60 - 6 omgange