Foto: Odder Cykel Klub

Tour de Himmelfart: Hver fjerde deltager er pige

19-05-2019 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Om 14 dage er Odder Cykel Klub vært for Tour de Himmelfart for 17. gang. Og endnu en gang ligger deltager antallet på ca. 750 ryttere. Dog er kønsfordeling i år noget anderledes end tidligere. Hele 194 af årets deltagere er nemlig piger, hvilket svare til over 25% af deltagerne. En fantastisk flot udvikling pigefelterne har opnået de seneste år, hvor de for 10 år siden kun stod for omkring 10% af deltagerne.

Hos Solveig Uhre, der er formand for DCU’s Pige og Kvindeudvalg, er glæden er stor: ”Igen i år er der flere piger end nogensinde med til Tour de Himmelfart med hele 194 piger på startlisterne- det svarer til hele 26 % og dermed er hver fjerde deltager til start i pigefelter. 79 U19 piger og det er det største pige felt nogen sinde i Tour De Himmelfart.

Det er ikke kun U19P klassen der har oplevet en flot fremgang i feltstørrelsen, og sætter ny rekord. Også i U13P klassen har det været en flot fremgang. Her er hele 25 ryttere til start, hvilket også er ny rekord for denne klasse.

Mange udenlandske ryttere
Der bliver masser af udenlandske ryttere i alle klasser, så der bliver nok at se til for de danske piger, hvis de skal forsøge at hive en dansker sejr hjem ved året Tour de Himmelfart. Ud af de 194 pige ryttere, kommer de 45 ryttere fra Danmark, mens de resterende 149 ryttere kommer fra Holland, Belgien, Italien, Norge, Sverige, Estland og Finland.
Både dansk og international kvinde cykling har været flot i fremgang de senere år. Og med flotte resultater på banen, og i foråret har de danske kvinder på flere fronter markeret sig fornemt, og med megen tv tid.

Det er en helt forrygende udvikling som dansk kvindecykling oplever i disse år. Vi opnår store internationale resultater både på banen, landevejen, MTB og BMX og har med jævne mellemrum danske kvinder på podiet, hvor det for alvor tæller. Flere piger og kvinder i sporten betyder mere konkurrence om pladserne i landsholdstøjet og bedre vilkår for udvikling af vores talenter. Vi har lige nu en meget bred skare af potentielle talenter i U15-U19 klasserne – vores arbejde består i at fastholde de piger, så Marsal får noget at arbejde med mod de kommende år.” Kommer det fra Solveig Uhre.

Og netop hos Pige og Kvindeudvalget har de meget fokus på det sociale, da det er venskabet rytterne i mellem, der på den lange skal være med til at holde pigerne inden i sporten.
Derfor gentages succesen fra sidste års Tour de Himmelfart, hvor der bliver arrangeret en grill og hygge aften for pigerne.
Vi har igen i år lavet en aftale med Odder Cykel Klub om at låne deres fine klublokale, hvor vi starter grillen op fra torsdag kl. 18. Alle piger er velkomne til at stikke hovedet ind forbi.” Kommer der fra Solveig Uhre som tilføjer ”I pige og kvindeudvalget glæder vi os over den enorme tilslutning til Tour de Himmelfart fra både danske og udenlandske piger – Vi glæder os til tre dage med masser af godt cykelløb og smil på tværs af klubber og nationaliteter. Vi vil være at finde ved alle løbene og vi hepper højt.

De 194 piger er fordelt over 5 felter, hvor U19P felter er det største, med hele 79 ryttere. Hvilket også er det største pigefelt nogensinde ved Tour de Himmelfart. 45 ryttere er fra Danmark, mens de resterende 149 ryttere kommer fra Holland, Belgien, Italien, Norge, Sverige, Estland og Finland.

At niveauet er højt ved Tour de Himmelfart, kan ses på de professionelle kvindehold. Her er mange af de ryttere fra de seneste års Tour de Himmelfart i dag på kontrakt på professionelle kvinde hold.
Her kan bl.a. nævnes:
Emma Cicilie Norsgaard Jørgensen (Bigla)
Julie Leth (Bigla)
Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla)
Amalie Dideriksen (Boels Dolmans Cyclingteam)
Jip Van Den Bos (Boels Dolmans Cyclingteam)
Pernille Larsen Feldmann (Hitec Products – Birk Sport)
Ingvild Gåskjenn (Hitec Products – Birk Sport)
Thale Sofie Kielland Bjerg (Hitec Products – Birk Sport)
Amalie Lutro (Hitec Products – Birk Sport)
Nina Buijsman (Parkhotel Valkenburg)
Meike Uiterwijk Winkel (Parkhotel Valkeburg)
Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg)
Susanne Andersen (Team Sunweb)
Pernille Mathiesen (Team Sunweb)
Floortje Mackaij (Team Sunweb)
Louise Norman Hansen (Team Virtu Cycling)
Christina Siggard Malling (Team Virtu Cycling)
Lenny Druyts (Doltcini - Van Eyck Sports UCI Women Cycling)
Demi De Jong (Lotto Soudal Ladies)
Lotte Rotman (Health Mate – Ladies Team)

Tour de Himmelfart starter torsdag den 30. maj. 2019 kl. 9.00 på Vennelundsvej i Odder.

26-11-2019 Julehygge
27-10-2019 Klubfest 2019
22-10-2019 Dagsorden til ordinær generalforsamling 2019
22-10-2019 Team OK Kvickly Odder rytter til ColoQuick!
05-10-2019 Resultater klubmesterskab i linjeløb
05-10-2019 Henvendelse