Foto: Odder Cykel Klub

Udenlandske ryttere gjorde indtog på Tour de Himmelfart

05-06-2019 af Flemming Kajberg Leth Jensen
Der var flot cykelløb i alle klasser ved året Tour de Himmelfart, hvor ikke mindst de udenlandske ryttere tog sig godt af præmierne. Af de i alt 12 klasser, blev det udenlandsk sejr i de 8. Det samme gjorde sig gældende i point og bakke-konkurrencen, hvor 8 ud af 10 trøjer landede på udenlandske hænder.

Tour de Himmelfart åbnede torsdag med regn hele dagen. Det til trods, blev der afviklet flot cykelløb, og angrebslysten var stor i alle klasser. Fredag havde solen igen fundet vej til Odder, hvor rytterne fredag morgen skulle kører enkeltstarten. Enkeltstarten blev dog afbrud af ulykken med Andreas Byskov Sarbo, som senere lørdag fik en tragisk udgang.
Cykelløb forsatte i høj skoskin fredag eftermiddag, hvor rytterne igen var klar til at kører flot cykelløb.
Lørdag stod den på kongeetape, og hvor rytterne skulle ud på den berømte og berygtede Pederstrup bakke.

I U19 klassen blev det samlet sejr til Adam Jørgensen fra Team ABC junior. Jørgensen hev sejren hjem med et 5 sekunders forspring til estiske Gelb Karpenko og 15 sekunder til svenske Jonathan Ahlsson.
Undervejs havde hollandske Ian Spenkelink taget sig af to etapesejre, danskerne Kasper Due Kaspersen og Sebastian Andreasson hver én, mens esteren Gelb Karpenko var hurtigste mand på løbets konge etape.
Den blå point trøje blev vundet af belgiske Pepijn Reinderink, mens hollandske Steyn Lamberink vandt bakkekonkurrencen.

Hos U19 pigerne blev det sejr til hollandske Shirin van Anrooij. Efter en flot kørt kongeetape, hvor hun satte alle konkurrenter til vægs, kunne hun ud over etapesejren, også tage løbets samlede sejr. Undervejs havde hollænderne Sofie van Rooijen, Maud Rijnbeek og Noa de Haan hver vundet én etape, mens den danske mester i enkeltstart Mie Saabye havde taget sig af enkeltstaten. Ud over den samlede sejr vandt Shirin van Anrooij også bakkekonkurrencen, mens Sofie van Rooijen tog sig af point trøjen.

Det blev også til hollandsk sejr til Viego Tijssen (U15), Joeri Schaper (U14), Michiel Mouris (U13), mens søstrene Flore og Jette de Groot vandt hhv. U11P og U15P.
Finland hev to sejre med hjem da Elisabet Kapanen vandt U13P, og Anniina Ahtosalo vandt U17P.
Udover Adam Jørgensen i U19, blev det til danske sejre i U11, U16 og U17 til hhv. Gustav Schlüter, Nicklas Fonnesbech Hvillum og Carl Frederik Bevort.

Lokal succes
Der var også massere af lokal succes ved året Tour de Himmelfart. I U11 indledte Marcus Halle med at vinde 1. etape og kørte sig i den gule trøje. Desværre for Marcus punkterede han på løbet anden etape, og røg derfor ud af både klassement og gul trøje. Marcus kom dog stærkt tilbage ved at vinde 4. etape, og slutte på 3. pladsen på løbets kongeetape.
I U13P kørte Alma Møller Rasmussen sig i top 10, i det stærkt besatte pige felt. Flot fight løbet igennem sikrede Alma sig en samlet 9. plads.
Hos U13 drengende kørte de fire Odder drenge et flot løb. Mikkel Weigelt sluttede som nr. 19, Emil Lykke Christensen nr. 30, Andreas Lyloff Nissen som nr. 40 mens Jonathan Thielmann Lauritzen kørte sig ind på en placering som nr. 42.
I U19 lå Jeppe Andreasen længde med i kampen om den røde bakketrøje. Jeppe førte konkurrencen inden løbets sidste og afgørende etape. Men efter at være blevet overlistet i et par bakkespurter på Pederstrup, måtte Jeppe til sidst se at en hollænder løb med den røde trøje. Jeppe havde tidligere i løbet spurtet sig til en flot 3. plads på løbets 4. etape. I den samlede stilling sluttede Jonas Flø Pedersen som nr. 12., Jeppe blev nr. 33, mens Viktor Wiby Paulsen sluttede som nr. 57.

26-11-2019 Julehygge
27-10-2019 Klubfest 2019
22-10-2019 Dagsorden til ordinær generalforsamling 2019
22-10-2019 Team OK Kvickly Odder rytter til ColoQuick!
05-10-2019 Resultater klubmesterskab i linjeløb
05-10-2019 Henvendelse