Top banner
Du er her: Nyheder Print
colorbanner
        FORSIDE
        NYHEDARKIV
        TIL NYE RYTTERE
        TRÆNINGSTIDER
        KØB & SALG
        BILLEDER
        LINKS
        SPONSORER
        KONTAKT
        SOCIALE MEDIER

Stor sejr til Olmo

06-04-2004 af Flemming Thomsen
OLMO er virkelig et stykke cykelhistorie så man bliver helt nostalgisk når man ser den, vi skal tilbage i det forrige århundrede for at finde noget lignende, OLMO blev vel født omkring 1980 og var på det tidspunkt et højteknologisk vidunder.

Hvordan OLMOs første leveår er vides ikke, men på et tidspunkt prakker en snu fynsk handelsmand, af tvivlsom karakter, Torben Kristensen OLMO på – OLMO havde fået en gang salgslak, banestyr med styrbåndet viklet forkert på, første gangs udgaven af Simanos 600 serien og en aluminiums ramme der vel er 16-17 gram lettere end en rigtig havelåge á la en politicykel.

Alt dette så Torben Kristensen ikke, da handelsmanden forsøgte at prakke Torben Kristensen OLMO på - han så kun at OLMO var monteret med en topkvalitetssadelpind med påskriften ZOOM og med en sadel så stor, som et traktorsæde ved navn Turbo – sadlen kunne selvfølgelig godt syntes lille når Torbens popo er solidt plantet ned over den, men Torben Kristensen var stolt af denne sadel især bredden, men det var lige som der manglede noget. Handelsmanden kunne godt mærke at der skulle lidt mere salgsgas til inden Torben Kristensen bed på, så han fandt en Turbo sadlen frem i en titaniums udgave som Torben så kunne få med i købet - det at den var af titanium var helt klart en styrke for OLMOs vægt, hvilket Torben Kristensen også helt klart kunne mærkes efter den gamle jernsadel blev udskiftet – det var lige som OLMO nu var flyvende, nu er det jo meget svært at betvivle alt det der er foregået i det forrige århundrede og det der var engang.Men en ting er ganske vist OLMO var af uransagelige årsager kommet med til Belgien – ikke for OLMO skyld, men ene og alene af den årsag at Torben Kristensen ville ud og træne, som han kalder det.

Man kunne tydeligt se på OLMO, at det ikke passede den at være i Belgien sammen med alle de nye smarte fuldblodsracercykler, som der hele tiden blev pudset og pylret om, OLMO havde det bedst når den stod ubemærket i den mørkeste krog i grillhytten. Det minder jo lidt om dens trygge mørke plads hjemme bagerst i haveskuret godt gemt bag hynderne til havemøblerne. OLMO havde det ikke godt i Belgien og hver gang Torben Kristensen kom forbi, var det lige så styrbåndene rejste sig på hornene af OLMO, især når Torben ville holde det sædvanlige foredrag for alle der gad at høre om OLMOs brede titaniumssadel og dennes vægtfordel.


Da ungdomsrytterne kom hjem fra - Petit Paris-Roubaix var gode råd dyre – Kristian Laus bagskifter og gearøje var fuldstændigt ødelagt og det kunne selv ungdomsrytternes chefmekaniker og tusindekunstner Polle P. ikke reparerer – slukørede gik Kristian Lau rundt og kom ind bagerst i grillhytten hvor OLMO stod – kunne han køre på den ???? – en antik cykel ???

Kristian Lau tog fat i OLMO og trak den ud af den mørke krog, hvor den havde stået stort set lige siden den kom til Belgien, og hen til chefmekanikker Polle P – Poul kikkede meget længe på Kristian Lau og OLMO - rystede på hoved og havde mest lyst til at gå i seng, men blev dog overtalt til at hænge OLMO op, så man kunne kikke lidt på den, for at se om det overhovedet kunne lade sig gøre. Efter en længere palaver blev de enige om at gøre forsøget – men Poul troede ikke meget på det – han havde simpelthen ikke værktøj til en så antik model.

Med alle mulige fiksfakserier blev pedaler, klinger og hjul skiftet, og selv om OLMO gjorde meget modstand under denne operation, var det lige som styrbåndene lagde sig da den stod færdig, og efter Kristian Lau havde prøvekørt den, kunne man se på OLMO, at den ligesom rettede sig ud. Om det var på grund af vægtforskellen vides ikke, men OLMO kom næsten til at ligne alle de andre smarte fuldblodsracercykler.Ved startområdet havde vi parkeret bag en kro og da Kristian Lau kom trækkende med OLMO forbi Mickael, der stod og talte med en rigtig belgisk cykelfanatiker på et halvt hundrede år – vi kender dem, lidt øl duns, en smøg i munden og fægtende med armene – da han fik øje på OLMO kunne man se, han fik lidt tårer i øjnene – og med store fagter fortalte han Mickael, at der var vinderen – ingen tvivl om dette, man kunne se på ham at han mindedes de gode gamle dage i cykelsportens historie.

Løbet gik i gang og Odders ungdomshold styrede fuldstændigt løbet, ingen tvivl om det. OLMO var i sig es. Tænk at få lov til at køre stærkt bare en gang i sit cykel liv, så da halvdelen af løbet var kørt, var OLMO så begejstret, at den lige ville strække titaniumssadlen ud, da den nu var lette for den sædvanlige tunge byrde. Men ak! Så går det jo som for alle gamle, der vil være unge igen - titaniums sadlen brast og sad kun fast i den bagerste del af beslaget.

Titaniums sadel eller ej ungdomsholdet forsatte sin dominans og sluttelig vandt OLMO da også løbet særdeles overbevisende, og med resten af holdet i præmierækken.

Til Kristians Laus store fortrydelse var kyssepige til vinderen meget ældre en både hans mor og OLMO tilsammen – mens kyssepigerne til 2. og 3. pladsen var i en mere passende årgang.Ungdomsholdet ved GP Halle: fra venstre Jonas, Bo, Kristian Lau og Charlie.

Selv OLMO har titaniumsadlen i sky.

Så kære OLMO tusinde tak for din indsats – gid du altid må have vinden i ryggen.

Kære Torben Kristensen
Pas godt på OLMO og gi’ den en ekstra hynde i skuret
Tusinde tak for lån.


10 seneste nyheder:
31-01-2021 Regnskabsorientering 2020 - opdateret
13-01-2021 Vintertræningslejr i Sondrup
02-12-2020 B og U arrangement tirsdag 15. december kl. 1800
04-11-2020 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2020
26-10-2020 Der er stadig generalforsamling på tirsdag - se opdaterede coronatiltag her
18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
 


 
Kvickly Odder Løbet
 
 
Tour de Himmelfart
Tour de Himmelfart - dansk version Tour de Himmelfart - english version
 
 
Hads Herred Rundt
 
 
BLIV CYKELRYTTER
 
 
Team OK-Kvickly Odder
 
Team VIFRA-Kvickly Odder
 
 
Trek Cross